Bewindvoerders
Gepubliceerd op: 16-04-2019
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/bewindvoerders/
Spring naar het artikel
Foto: René Castelijn

Deze informatie is voor bewindvoerders die werken met inwoners van gemeente Rotterdam. U vindt hier informatie over het indienen van een aanvraag schulddienstverlening, over bijzondere bijstand bewindvoeringskosten en relevante regelingen.

Cliënten vanaf 18 jaar met een beschermingsbewindvoerder (mogelijk in combinatie met meervoudige en complexe problemen én met begeleiding) komen vaak in aanmerking voor een schuldregeling via de Kredietbank (KBR). Het verzoek hiervoor kunt u schriftelijk sturen naar:

Kredietbank Rotterdam
Antwoordnummer 5559
3000 VB Rotterdam.

Inwoners kunnen ook zelfstandig een aanvraag bij de Kredietbank indienen. Zij kunnen hiervoor online of telefonisch een afspraak maken bij de VraagWijzer in de buurt. Geef als bewindvoerder een brief mee waarin u aangeeft dat de cliënt zelf een aanvraag kan indienen bij de Kredietbank.

Bent u bewindvoerder en wilt u de belastingzaken van uw cliënt regelen? Geef de beschikking van de rechtbank door aan de gemeente om dit te kunnen doen.

Als uw cliënt onvoldoende inkomen en spaargeld heeft om de kosten van bewindvoering te betalen, kunt u bijzondere bijstand voor bewindvoeringskosten aanvragen.

Ontvangt u cliënt Bijzondere Bijstand voor de bewindvoeringskosten? En wijzigt de situatie van uw cliënt? Geef dit dan binnen twee weken aan ons door. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • inkomen of vermogen
  • woon- en leefsituatie
  • grondslag voor het bewind / de fase waarin het traject zich bevindt
  • hoogte van het tarief (niet de indexering van het tarief doorgeven a.u.b.)

Met het wijzigingsformulier geeft u de wijzigingen door. Op het formulier is aangegeven welke bewijsstukken nodig zijn.

Is uw cliënt ook een klant van de Kredietbank? Stuur deze wijzigingen dan naar:

Kredietbank Rotterdam
Antwoordnummer 70169
3070 VB Rotterdam

Meer informatie

Op de hoogte blijven van al het nieuws over schulddienstverlening en armoedebestrijding? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief ‘Welzijn, zorg en jeugdhulp dichtbij’.