Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Wijkteams

Heeft u in uw leven veel problemen tegelijk en komt u er zelf niet meer uit? Vraag dan hulp aan het wijkteam.

Denkt u dat u het wijkteam nodig heeft? De Vraagwijzer, het Centrum voor jeugd en gezin (CJG), uw huisarts of een andere hulpverlener kunnen u doorverwijzen. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 010, optie 9.

De Vraagwijzer in Delfshaven
Foto: David Rozing

Wat is het wijkteam?

Elke wijk in Rotterdam heeft een eigen wijkteam. Het wijkteam kent de eigen wijk goed; de problemen, maar ook de oplossingen.

In het wijkteam zitten verschillende hulpverleners. Ze weten bijvoorbeeld veel over:

  • jeugdhulp en hulp bij opvoeden.
  • financiën en schulden.
  • werk en dagbesteding.
  • wonen.
  • volwassenen en kinderen met een beperking.
  • huiselijk geweld.
  • geestelijke gezondheidszorg.
  • ouderen.
  • verslavingen.

Vragen en antwoorden

Een medewerker van het wijkteam bekijkt samen met u wat het probleem precies is en welke oplossingen er mogelijk zijn. De wijkteammedewerker kijkt wat u zelf kunt en of iemand in uw omgeving u kan helpen. Vaak biedt het wijkteam zelf hulp. Het wijkteam kan ook speciale hulp of langdurige ondersteuning inschakelen.

De wijkteammedewerker van de gemeente maakt op basis van uw situatie en hulpvraag een ondersteuningsverslag. In dit filmpje ziet u wat het ondersteuningsverslag inhoudt.

Wanneer u bent aangemeld bij het wijkteam, bespreekt de medewerker van het wijkteam samen met u de problemen en welke oplossingen er mogelijk zijn. De wijkteammedewerker bekijkt wat u zelf kunt doen en welke ondersteuning u verder nodig heeft.

Als u al ondersteuning krijgt van het wijkteam, heeft u een vaste contactpersoon. Naam en telefoonnummer van die contactpersoon staan in uw ondersteuningsplan.

U bereikt het wijkteam via de Vraagwijzer. Kom langs op het spreekuur. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 010. U kunt ook digitaal een afspraak maken. Kies dan voor optie 'Vraagwijzer' onderaan het digitale formulier.

Voor professionals

Wilt u een cliënt aanmelden bij het wijkteam? Maak dan gebruik van het aanmeldformulier.

WIJ(K) is het magazine van de wijkteams vol verhalen, anekdotes feiten en cijfers. Het wijkteam helpt jaarlijks duizenden Rotterdammers die door partners, zoals bijvoorbeeld de Vraagwijzer, het CJG, de huisarts, etc. zijn doorverwezen naar het wijkteam. Het magazine WIJ(K) geeft een inkijkje in het werk van het wijkteam en de samenwerking met het wijknetwerk.

Formulier cliënt aanmelden bij het wijkteam (voor professionals)