Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Aanmeldpunt Moeders van Rotterdam

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Moeder worden is één van de mooiste, maar ook moeilijkste taken in het leven. Stress, zorgen of problemen kan je daar niet bij gebruiken. En je ongeboren kindje verdient de beste start!

Aanmelden

Je kan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of iemand anders vragen om je aan te melden. Maar je kan ons ook zelf bellen, je via het formulier hieronder aanmelden of een vraag stellen.

Een zwangere vrouw vormt met de handen waarmee ze haar buik vasthoudt een hartje.

Zo kunnen wij je helpen

Ben je zwanger en heb je hulp nodig op één of meer van de volgende gebieden:

 • zwangerschap, bevalling en babyspullen
 • (veilig) wonen
 • toekomstige ouderrol en de ontwikkeling van je kind
 • school en werk
 • netwerk en sociale relaties
 • problemen met instanties
 • administratie en geldzaken
 • gezondheid.

Dan kan het aanmeldpunt je hierbij helpen. Na je aanmelding bekijkt het aanmeldpunt welke hulp het beste bij je vraag past. 

Advies op maat

Ben je zwanger en heb je een hulpvraag maar weet je niet waar je moet beginnen? Het Aanmeldpunt kan je adviseren en wegwijs maken naar de juiste instanties. 

Waarom doen we dit?

Moeder zijn is één van de mooiste taken in het leven, maar ook één van de moeilijkste. Als je stress hebt, dan moet die stress zo snel mogelijk naar beneden. Niet morgen, maar vandaag. Door samen problemen aan te pakken ontstaat voor jou rust en kun je alle aandacht richten op je zwangerschap en de opvoeding van je kindje. Een gezonde ontwikkeling van je kind begint al tijdens de zwangerschap, in de eerste jaren wordt een basis gelegd voor de rest van zijn of haar leven.

Zo werkt het aanmelden

 1. Meld je aan via het aanmeldformulier.
 2. Het Aanmeldpunt neemt telefonisch contact met je op voor meer informatie en verwijst je door naar hulp die bij jou past. Deze hulp kan komen van: 
  • Humanitas Home-Start
  • Centrum voor Jeugd en Gezin 
  • Moeders van Rotterdam
 3. Intakegesprek
  Binnen 2 weken neemt een hulpverlener contact met je op om een intakegesprek te plannen. Er komt iemand thuis bij je langs, maar jullie kunnen ook op een andere plek afspreken. Samen bespreken jullie wat er speelt en zoeken jullie naar een oplossing.
 4. Na het intakegesprek wordt de hulp opgestart.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Vul je gegevens in op het contactformulier, dan nemen we contact met je op. Of bel zelf naar 010 267 26 53 of mail naar moeders@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
Het aanmeldpunt is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u beroepshalve te maken met Moeders van Rotterdam? Kijk dan op de pagina Moeders van Rotterdam voor professionals voor achtergrondinformatie.