Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Aanmeldpunt Moeders van Rotterdam

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Moeder worden is één van de mooiste, maar ook moeilijkste taken in het leven. Stress, zorgen of problemen kan je daar niet bij gebruiken. En je ongeboren kindje verdient de beste start!

Aanmelden

Je kan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of iemand anders vragen om je aan te melden. Maar je kan ons ook zelf bellen, je via het formulier hieronder aanmelden of een vraag stellen.

Een zwangere vrouw vormt met de handen waarmee ze haar buik vasthoudt een hartje.

Zo kunnen wij je helpen

Ben je zwanger of niet langer dan twee weken geleden bevallen? 
Heb je een hulpvraag maar weet je niet waar je moet beginnen? Het aanmeldpunt kan je advies geven.

  • zwangerschap, bevalling en babyspullen
  • veiligheid van jou en je baby
  • toekomstige ouderrol en de ontwikkeling van je kind
  • school en werk
  • netwerk en sociale relaties
  • contact met instanties
  • administratie en geldzaken
  • gezondheid.

Dan kan het aanmeldpunt je hierbij helpen. Na je aanmelding bekijkt het aanmeldpunt welke hulp het beste bij je vraag past. 

Wij kunnen de volgende hulp bieden:

Ben je zwanger en heb je een hulpvraag maar weet je niet waar je moet beginnen? Het Aanmeldpunt kan je adviseren en wegwijs maken naar de juiste instanties. 

Zo werkt het aanmelden

1.    Gebruik dit formulier. Link opent een externe pagina om je aan te melden. 
2.    Het aanmeldpunt belt je om de aanmelding kort te bespreken. Als het nodig is verwijzen wij je door naar passende hulp. 
3.    Binnen 2 weken neemt een hulpverlener contact met je op om een intakegesprek te plannen. Dit kan bij jou thuis of op een andere plek. Samen bespreken jullie dan wat er speelt en zoeken jullie naar een oplossing.

Waarom doen we dit?

Moeder zijn is één van de mooiste taken in het leven, maar ook één van de moeilijkste. Als je stress hebt, dan moet die stress zo snel mogelijk naar beneden. Niet morgen, maar vandaag. Door samen problemen aan te pakken ontstaat voor jou rust en kun je alle aandacht richten op je zwangerschap en de opvoeding van je kindje. Een gezonde ontwikkeling van je kind begint al tijdens de zwangerschap, in de eerste jaren wordt een basis gelegd voor de rest van zijn of haar leven.

Babyspullen doneren

Wil je babyspullen (denk ook aan luiers en babyvoeding) doneren aan Moeders van Rotterdam? Fijn dat je ons wilt helpen. 
Mail naar moeders@rotterdam.nl . Link opent een externe pagina
-    Vermeld om welke babyspullen het gaat (en bij kleding de maat)
-    We nemen uiterlijk binnen 2 weken contact met je op.

Bel ons als je nog vragen hebt over het doneren van babyspullen: 010 - 267 26 53. 

Meer informatie

Heb je nog vragen? Vul dit formulier. Link opent een externe pagina in, dan bellen we je.  Of bel zelf naar 010 267 26 53 of mail naar moeders@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Het aanmeldpunt is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u beroepshalve te maken met Moeders van Rotterdam? Kijk dan op de pagina Moeders van Rotterdam voor professionals voor achtergrondinformatie.