Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 22 min

Vluchtelingen Oekraine

Rotterdam vangt vluchtelingen uit Oekraïne op.

Algemeen

Komt u uit Oekraine en zoekt u in Rotterdam een veilig onderdak? Hier vindt u de informatie van de gemeente Rotterdam.

For information in other languages, use the 'translate'-option.

Hier vindt u meer informatie over vluchtelingenopvang in Rotterdam:

Ik ben gevlucht uit Oekraine

Melden voor opvang

Vluchtelingen uit Oekraïne die opvang zoeken in Rotterdam: bijna alle bedden in de gemeentelijke opvanglocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn op dit moment bezet. Als u zich meldt bij de noodopvanglocatie Max Euwelaan 1, Rotterdam. Link opent een externe pagina, zoeken we voor u een opvangplek in Nederland.

De noodopvang is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur open.

Ontmoetingsplek 'Oekraïens Huis'

De gemeente Rotterdam biedt een ontmoetingsplek voor Oekraïense vluchtelingen in Rotterdam. Hier kunnen vluchtelingen samenkomen in een huiselijke omgeving. Ook is er een Vraagwijzer waar Oekraïners in Rotterdam vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld financiën, zorg en scholing.

Oekraïens Huis. Link opent een externe pagina
Pleinweg 196 a

U vindt de openingstijden op de website van Wmoradar. Link opent een externe pagina.

Opvang

Zorg

Registratie (BRP)

Leefgeld

Werk

Onderwijs en kinderopvang

Andere onderwerpen

Veilig op de vlucht

Veel mensen bieden hulp, maar helaas is niet iedereen te vertrouwen. Daarom is het belangrijk om alert te zijn op een aantal punten. Deze zijn hier te lezen:

Magazine

In het magazine 'Warm Welkom' leest u verhalen van vluchtelingen over de vlucht, het wennen aan Nederland en de heimwee naar hun moederland. Verhalen van partners in de stad over het optuigen van onderwijs, het bieden van hulp en het verzorgen van dagbesteding. En verhalen van Rotterdammers, die Oekraïners in huis namen en betrokken bij initiatieven in de buurt. Download hieronder het magazine.

Meer informatie

Op Refugeehelp.nl. Link opent een externe pagina vindt u meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen. Vragen aan de gemeente kunt u mailen naar hulpoekraine@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Op de pagina Nieuw in Rotterdam vindt u meer informatie voor nieuwkomers. Gebruik de Google Translate knop rechts bovenaan de pagina om de pagina te vertalen.