Katendrecht-Wilhelminapier
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-04-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/katendrecht/
Spring naar het artikel

Katendrecht stond vroeger vooral bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown, maar is tegenwoordig juist een van de hipste wijken van Rotterdam. Begin deze eeuw is begonnen met een enorme gebiedsontwikkeling.

Hierbij zijn zowel de woningvoorraad als de buitenruimte grondig opgeknapt. En dit alles zonder het rauwe randje dat de Kaap zo uniek maakt te verliezen.

Met het 'nieuwe' Katendrecht kwamen er ook veel nieuwe ondernemers. Hierbij stonden de begrippen 'culinair, creatief en cultureel' centraal. Het wemelt er dan ook van de barretjes, restaurants en ijssalons. Daarnaast vinden er bijna wekelijks culturele evenementen plaats en trekken onder meer het Deliplein en de Fenixloods (met de Food Factory) veel bezoekers van ver buiten de wijk. Eyecatcher van de wijk is het SS Rotterdam dat sinds 2008 een vaste ligplek heeft aan de kop van het schiereiland.

Nieuws

Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Omme & De Groot is aan de Rijnhavenkade gestart met de bouw van ‘The View of Rotterdam’. Voor uw veiligheid is de Bundweg afgesloten voor verkeer van maandag 6 april 2020 06.00 uur t/m donderdag 9 april 2020 19.00 uur voor de opbouw van twee torenkranen.

De Bundweg wordt afgesloten tussen het Jangtsekiangpad en de Pudongstraat. Als de torenkranen zijn geplaatst, werkt Van Omme & De Groot verder binnen de bouwhekken en heeft het verkeer hier geen hinder meer van. Tijdens de werkzaamheden zullen de parkeerplaatsen, productiebedrijf Codrico en overige bedrijven aan de Rijnhaven Zuidzijde bereikbaar blijven. Het autoschadebedrijf Nazarim aan de Bundweg is bereikbaar vanuit de Brede Hilledijk.

Volg de omleidingsborden of kijk op Rotterdamonderweg.nl voor een alternatieve route.

Wilhelminapier

De Wilhelminapier is de laatste jaren ontwikkeld tot één van de meest mondiale plekken van Nederland. De hoogste gebouwen van de Benelux staan pal naast oude pakhuizen, gevuld met cafés, restaurants en musea. De pier was ooit - met de Holland-Amerika Lijn - dé uitvalsbasis voor duizenden landverhuizers uit heel Europa. Tegenwoordig vertrekken nog steeds veel mensen vanaf deze plek, maar dan om met de grootste cruiseschepen ter wereld mee te varen.

Bijzondere architectuur en hoog wonen, daar denkt men aan bij wonen op de Wilhelminapier. Woontorens als de Montevideo, New Orleans en De Rotterdam zijn niet alleen de hoogste van de Benelux, ze kenmerken zich ook door luxe en de vele voorzieningen. Naar het theater, film of museum? Het kan op de Wilhelminapier allemaal. Maar ook voor een bijzondere culinaire ervaring moet je op de Pier zijn. Ga bijvoorbeeld terug in de tijd in Hotel New York of dineer bij één van de andere restaurants.

Ontwikkelingen

Katendrecht is volop in ontwikkeling. In en om de Veerlaan worden op dit moment de laatste rioolwerkzaamheden uitgevoerd.

Riool en corona

De kans dat omwonenden besmet raken met het coronavirus door rioolwerkzaamheden in de buurt is uitermate klein. Onderzoek heeft aangetoond dat materiaal afkomstig van het coronavirus in rioolwater is aangetroffen, maar de kans dat iemand hierdoor met het virus wordt besmet is heel klein. Voor werkzaamheden waarbij men in aanraking komt met rioolwater gelden speciale maatregelen. Zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het in acht nemen van de hygiënevoorschriften. Omwonenden komen niet in aanraking met rioolwater op de projectlocatie.

Veerlaan klaar in april

De Veerlaan is van begin tot eind open geweest. Het riool is vervangen en waar nodig zijn kabels en leidingen vernieuwd. Inmiddels is het werk onder de grond zo goed als klaar en worden de straat en omgeving weer netjes gemaakt.

Veerlaan

De werkzaamheden aan de Veerlaan zijn bijna klaar. We verwachten dat eind maart de hele Veerlaan af is. Langs Provimi, richting de rivier, wordt nog een stuk riool vervangen en er wordt een opstelstrook voor vrachtwagens gemaakt. Dit stuk is een week later klaar.

In maart maken we een ronde met de aannemer om schades en opleverpunten in kaart te brengen. Daarna worden alle openstaande punten in één keer opgelost.

Rechthuislaan

Zodra de Veerlaan weer helemaal open is voor verkeer, leggen we de drempels in de Rechthuislaan terug. Zwaar verkeer rijdt dan weer over de Veerlaan.

Beplanting

De bomen worden waar mogelijk in maart nog geplant. In april worden de planten neergezet. De laatste bomen voor de Veerlaan worden waarschijnlijk pas in november geplant. Het beste moment om bomen te planten is in de winterperiode, als ze geen blad hebben. We zijn net niet op tijd klaar om alle bomen voor die tijd te planten.

Rond de Fenixloodsen

Eind april is ook de buitenruimte rondom de Fenixloodsen klaar. Het stuk binnen de bouwhekken van Fenix II (nieuwe landverhuizersmuseum) wordt gedaan als de verbouwing klaar is. De aannemer is hier in maart gestart.

Laatste stuk bij Codrico in 2021

Bij Codrico staan nog wat bouwketen van onder andere Stebru. Zo lang die er nog staan kunnen wij daar de riolering, bestrating en groenvakken nog niet in orde maken. Waarschijnlijk wordt dit stuk pas in 2021 afgemaakt.

Bereikbaarheid en parkeren

Waar gewerkt wordt, kunt u niet parkeren. U kunt parkeren in de omliggende straten. In de opgebroken straten komen rijplaten te liggen. Deze zijn alleen voor brandweer en ambulance. Het is daarom verboden om op deze rijplaten te parkeren of de toegang te blokkeren. De omleidingen zijn middels borden aangegeven.

Hebt u een invalidenparkeerplaats? Neem dan contact op met de gemeente. We zoeken dan samen met u naar een tijdelijke oplossing.

Overlast

Er wordt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 16.00 uur gewerkt. Incidenteel kan er langer doorgewerkt worden in de avond, nacht of in de weekenden. Helaas is niet te voorkomen dat u (geluids)overlast kunt ondervinden van deze werkzaamheden. Wij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Huisvuil

Voor het huisvuil worden tijdelijke containers buiten het werkgebied geplaatst, zodat de vuilniswagen erbij kan.

Grofvuil kan alleen opgehaald worden op plekken waar de ophaalwagen kan komen. Maak hiervoor altijd een afspraak met de gemeente via rotterdam.nl/grofvuil of bel naar 14 010.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Jan van Vlaardingen of Hans Konings.

Meer informatie over afsluitingen en omleidingen kunt u op rotterdamonderweg.nl vinden.

Het einde is in zicht

Het laatste stuk van de Veerlaan, tussen de Tolhuisstraat en de Rechthuislaan, moet nog bestraat worden. Voor we zo ver zijn, moet er nog een klein stukje riool vervangen worden. Het eerste deel van de Veerlaan (van het Siloplein tot aan de Sumatraweg) is vlak voor de kerst weer opengesteld voor verkeer. Zodra het volgende stuk klaar is (waarschijnlijk in februari) hoeven vrachtwagens en ander verkeer niet meer via de Rechthuislaan te rijden.

Naar verwachting zijn werkzaamheden rond de paasdagen klaar.

Wat is al gedaan?

Vanaf maart dit jaar is al een deel van de Veerlaan aangepakt. Dit is het stuk tussen het Siloplein en het Dolf Henkesplein. De oude riolering is vervangen door een gescheiden rioleringssysteem. Regenwater en afvalwater worden nu apart afgevoerd. Zo zijn we beter voorbereid op heftige regenbuien. Tegelijk is hier ook door Eneco stadsverwarming aangelegd. De weg is gereed en weer opengesteld voor gebruik. Er moeten hier wel nog enkele werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals het planten van bomen en het definitief aansluiten van de verlichting. Er is al goed te zien hoe de Veerlaan er uiteindelijk uit komt te zien.

Wat wordt in de komende periode gedaan?

Er wordt op verschillende plekken nog gewerkt in de komende maanden.

 • Veerlaan voor Fenixloods 2
  Er wordt nu gewerkt op de Veerlaan tussen het Dolf Henkesplein en de Rechthuislaan. Ook hier wordt de riolering vervangen en wordt stadsverwarming aangelegd. Hier wordt gewerkt tot het voorjaar van 2020.
 • Dolf Henkesplein
  Verder is in september begonnen met de herinrichting van het Dolf Henkesplein. De bedoeling was om half november 2019 klaar te zijn. Onder het plein lag een betonplaat in de bodem. Bij het verwijderen van deze plaat, bleek dat de grond vervuild is. Inmiddels is de vervuilde grond afgevoerd. Het plein is waarschijnlijk eind november klaar.
 • Fenix 1 kade
  De werkzaamheden op de kade zijn nog niet gestart. De bedrijfsruimtes onderin Fenix 1 worden nog verbouwd. Buiten de zone waar nog bouwwerkzaamheden plaats moeten vinden start de gemeente wel met haar werkzaamheden. Als de bouwwerkzaamheden klaar zijn en het bouwterrein van Heijmans weg is, wordt ook hier de straat netjes gemaakt. Zo blijft de nieuwe bestrating langer goed.
 • Laatste punten
  Als laatste wordt het kruispunt Veerlaan - Rechthuislaan en de plek waar nu de keten van Heijmans staan aangepakt. Als alles volgens planning blijft verlopen, is dit in het voorjaar van 2020 klaar, maar dat is mede afhankelijk van het weer.

Regelmatig melden bewoners van Katendrecht dat zij zich zorgen maken over de veiligheid van voetgangers en fietsers. Met de grote hoeveelheid auto’s, bussen, vrachtwagens en bouwmachines is dat begrijpelijk. Naar aanleiding van de meldingen en ideeën van bewoners wordt nu een aantal maatregelen genomen. De aannemer start op 25 november. De aanpassingen zijn eind 2019 klaar.

Gebied in ontwikkeling

In de afgelopen jaren is Katendrecht enorm veranderd. Een aantal bouwprojecten is (bijna) klaar, maar ook in de komende jaren staat er nog van alles te gebeuren. Bewoners en ondernemers zitten midden in de ontwikkelingen. Groot en zwaar verkeer zijn niet altijd een goede combinatie met fietsers, voetgangers en scholen. Daarom maakt de gemeente een paar aanpassingen aan inrichting van weg en de verlichting, zodat de verkeerssituatie daar veiliger wordt.

Aanpassingen

Op verschillende plekken wordt de situatie aangepast.

Brede Hilledijk (tussen de Silostraat- Sumatrastraat)

 • In de middenberm worden extra lantarenpalen geplaatst voor beter zicht.
 • Op de kruisingen waar voetgangers en fietsers oversteken verdwijnen de hoek-parkeerplekken. Rijdend verkeer heeft zo beter zicht op overstekend verkeer. De invalidenparkeerplekken op hoekplekken, schuiven een stukje op.
 • Bij alle oversteekplekken voor voetgangers en fietsers wordt de overgang tussen het asfalt en de tegels vloeiender.
 • Daarnaast krijgen alle oversteekplaatsen markeringen op het wegdek zodat rijdend verkeer snel ziet dat er overgestoken kan worden. Let op: het is geen formele voetgangersoversteekplaats (zebrapad). Voetgangers hebben hier dus geen voorrang.

Sumatraweg

 • Ter hoogte van nummer 25 komt een verkeersdrempel.

Tolhuislaan

 • Bij nummer 233-241 maken we de weg smaller. Door een aantal parkeerplekken weg te halen, en een bredere stoep aan te leggen. Dit dwingt de bestuurders om langzamer te rijden.

Katendrechtsestraat

 • In de middenberm, bij de kruising met de Tolhuislaan, maken we een oversteekmogelijkheid. Ook hier vervallen een aantal parkeerplekken. Een stuk groen wordt betegeld zodat ook mindervaliden en mensen met kinderwagens veilig en makkelijk kunnen oversteken.

Overlast tijdens de uitvoering

U kunt geluidsoverlast, stof of trillingen ervaren door de werkzaamheden. Het kan zijn dat een straat of stoep tijdelijk helemaal of deels is afgesloten. U kunt dan de omleiding volgen. We doen ons best de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Naast alle nieuwe woningen die gebouwd worden krijgt de Kaap in Fenix II een permanent programma met culturele, culinaire en creatieve voorzieningen en vestigt designwarenhuis Stilwerk zich op de Kaap.  In deze kaart staan de concrete plannen en bouwwerkzaamheden op Katendrecht gebundeld in een handig overzicht.

Wonen op de Kaap

Steeds meer mensen kunnen de Kaap aan. Logisch, want de Kaap wordt steeds mooier. Oude huizen worden opgeknapt en op allerlei plekken verrijst nieuwbouw. Ook de openbare ruimte krijgt een beurt waardoor alles groener wordt en ruimer lijkt. Je kunt je haast niet voorstellen dat het nog maar zo’n tien jaar geleden is dat verhuizen naar de Kaap voor veel mensen ondenkbaar was. Nu wil iedereen er wel wonen! Een avontuurlijk gebied vol historie en ruimte voor eigen initiatieven. En dat op steenworp afstand van het Rotterdamse centrum. Met een gevarieerd woonaanbod is er op de Kaap volop te kiezen als je zoekt naar ruimte midden in de stad.

In 2019 is de bouw gestart van Bay House,  direct gelegen aan de Rijnhaven. Een luxueus wooncomplex met een prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas en het Wilhelminakwartier. Het is het voormalige project The View dat doormiddel van een vernieuwd ontwerp een nieuwe doelgroep aanspreekt. Het ontwerp is van Joke Vos Architecten in opdracht van Frame Vastgoed.

Bay House is onderdeel van de ontwikkeling van de entree van Katendrecht.  Op de locatie aan de Rijnhaven verrijst naast het woongebouw ook een gerenommeerd vijfsterrenhotel, een foodmarkt, restaurants en shops. Begin 2017 werd bekend dat ook het monumentale Pakhuis Santos op de Pols wordt herontwikkeld tot designwarenhuis Stilwerk.

Appartementen

Het wooncomplex Bay House krijgt tien verdiepingen met ongeveer 100 luxe appartementen.  De prijzen van de appartementen beginnen bij 450.000 euro en lopen op tot over de 1 miljoen euro. De verkoop is inmiddels gestart.

Echte Luxe

Een fantastische waterfront locatie met het mooiste uitzicht van de binnenstad. Een penthouse of appartement op eigen grond, helemaal aangepast naar persoonlijke wensen, voorzien van een internationaal hoog serviceniveau, een conciërge en diverse andere voorzieningen. Tot dusver kwam een dergelijke woonervaring eigenlijk alleen in het buitenland voor, maar nu is de tijd voor dergelijke luxe in Rotterdam aangebroken.

Kijk voor meer informatie op bayhouse.nl.

‘De Groene Kaap’ is de naam voor 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen die met elkaar verbonden worden via hoven en daktuinen. Het nieuwbouwplan bestaat uit diverse woonblokken met 4 tot 8 lagen waarop tuinen worden voorgesteld waaraan eengezinswoningen worden gesitueerd. Stebru realiseert dit project in het entreegebied van Katendrecht. Begin november 2017 zijn de werkzaamheden op de bouwplaats gestart.

Groene route

Uniek aan De Groene Kaap in de Maashavenstraat is onder meer dat de hoven en daktuinen straks een doorgaande groene route gaan vormen. Via een gastvrije entree kun je als bewoner of bezoeker een wandeling door het complex maken. Het groene binnenterrein wordt zo een volwaardige verblijfsruimte, waar zelfs bomen groeien. Zo komen stad en natuur in De Groene Kaap samen.

Een leven lang wonen in de Groene Kaap

Het project wordt een thuis voor mensen van alle leeftijden en verschillende leefstijlen: jong en oud, gezinnen, stellen en singles, stedelijke genieters en mensen die wat meer op zichzelf zijn. Naast zeer ruime eengezinswoningen komen er appartementen met een woonoppervlakte van vijftig m2 en groter. De Groene Kaap ‘Jouw Koers’ is dan ook het motto van het project. Wil je niet ver van je familie wonen? Juist door de grote diversiteit aan woningen is het mogelijk wooncarrière te maken in De Groene Kaap of om als familie dichtbij elkaar te (blijven) wonen.

Verkoop en verhuur

Er is verkoop en verhuur van woningen. Kijk voor meer informatie op degroenekaap.nl of op Facebook.

Metamorfose Katendrecht

De ontwikkeling van De Groene Kaap past in de metamorfose die Katendrecht al sinds 2000 ondergaat. Het voormalige havengebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijke stadswijk, waar je kunt wonen, werken en uitgaan. De vernieuwing richtte zich in de eerste jaren vooral op het gebied rond het Deliplein, inmiddels een culinaire en culturele hotspot. In de komende jaren is het toegangsgebied van Katendrecht, ook wel Polsgebied genoemd, aan de beurt.

Kijk voor meer informatie op degroenekaap.nl of op Facebook.

Buitenruimte Groene Kaap

De straten rondom de Groene Kaap gaan in 2019 in uitvoering. Benieuwd naar het inrichtingsplan? Bekijk het inrichtingsplan:

De industriële Fenixloodsen vormen de nieuwe entree van Katendrecht. Vanaf de Wilhelminapier brengt de Rijnhavenbrug je naar de kade, langs de twee Fenixloodsen, naar het Deliplein. Het kloppende hart van de Kaap met restaurants, theater, cafés en bijzondere shops. De Fenixloodsen zijn nu ook al in hun tijdelijke vorm tot leven gekomen. De Codarts Circusschool, de Fenix Food Factory en Fenix Workspace hebben hun intrek genomen in Fenixloods II.

Een bijzondere mix aan woningen

Het Fenix woonprogramma biedt een bijzondere mix aan woningen: van pied-a-terre tot ruime appartementen, van 40m2 tot 250m2 woonoppervlakte, en van casco tot complete inrichting. Ook combinaties van wonen en werken zijn mogelijk. Alle Fenixlofts beschikken over riante balkons/terrassen en eigen parkeerplaats en berging. Het bijzondere ontwerp van de Fenixlofts is van Rotterdamse architect Robert Winkel van Mei Architecten.

Fenixdocks: vernieuwend ondernemen

Met de Fenixdocks krijgt het gebied opnieuw een impuls. Onderscheidende ondernemers vullen een deel van de bestaande Fenixloods II. Naast de woningen bieden de loodsen ruimte aan het nieuwe Theater Walhalla, de circusschool van Codarts, bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Door de nieuwe ondernemers en bezoekers ontstaat zo een aantrekkelijk en bruisend Fenixplein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Planning

De fenixlofts zijn op 25 november 2019 opgeleverd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op fenixlofts.nl of op Facebook.com/fenixlofts.

Het Havenkwartier is de laatste beschikbare nieuwbouwlocatie in het hart van Katendrecht. De plek bevindt zich tussen de twee woonblokken Laankwartier en Parkkwartier en grenst aan de kade van de Maashaven. Een ideale ligging met alle bestemmingen in de omgeving dichtbij. Richting het Noorden wandel je in een paar minuten naar Deliplein, de Fenixloodsen en de Rijnhavenbrug. Richting het Oosten vind je op minder dan een kilometer het metrostation Rijnhaven. Richting het Westen vind je in een straal van een kilometer het mooie Kaappark, twee basisscholen en het SS Rotterdam met een eigen watertaxi standplaats. Kortom: je woont in het hart van al het moois dat deze wijk en stad te bieden heeft!

Ontwerp

De bouw heeft iets weg van het nieuwbouwproject Fenixlofts, dat net als dit project ook door Heijmans wordt ontwikkeld op Katendrecht. Het ontwerp van het Havenkwartier is van architectenbureau VMX Architects.

Verschillende woningtypen

Het Havenkwartier biedt een enorme keuzevrijheid door een grote verscheidenheid aan woningtypen.  Er valt veel te kiezen bij het ruime aanbod aan comfortabele stadsappartementen. Zo zijn er verschillende formaten (m2) en een variatie aan indelingen. Maar er zijn ook ruime 3 of 4-laagse hofwoningen en loodswoningen voor gezinnen. Al deze woningen komen samen in een karakteristiek gebouw met een robuust uiterlijk en een speelse vorm. Een modern havengebouw met industriële lijnen en dat toch vriendelijk aanvoelt door de lichte kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen. Een opvallend ontwerp dat de aandacht trekt en tegelijk perfect aansluit bij deze maritieme stadswijk.

Start verkoop

De start van de verkoop van het Havenkwartier is gestart in het laatste kwartaal van 2018.

Op 10 december 2019 wordt de eerste paal geslagen.

Kijk voor meer informatie op havenkwartier-katendrecht.nl.

De Rijnhaven is een prachtige plek in het hart van Rotterdam, met historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten. Na de Wilhelminapier en Katendrecht is de Rijnhaven de volgende stap in de ontwikkeling op Zuid. Met nieuwe woningen, meer groen en recreatie langs het water.

De Veerlaan krijgt een nieuwe inrichting en riolering. In mei 2020 zijn de werkzaamheden klaar. Bekijk het inrichtingsplan:

Bereikbaarheid

Er zijn veel bouwwerkzaamheden in de wijk die invloed hebben op de verkeerssituatie. Op Rotterdam Onderweg zijn de laatste updates over de bereikbaarheid en omleidingen op de Kaap te vinden. Het geeft een goed overzicht waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden.

De inwoners van Katendrecht-Wilhelminapier worden vertegenwoordigd door de wijkraad. Deze bestaat uit vijf bewoners uit de wijk. Zij zijn de ogen en oren van de wijk voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Roemrucht, spannend, creatief, vernieuwend. Het schiereiland Katendrecht is anders dan andere wijken. En dat trekt ondernemers aan die zich onderscheiden. Zij zorgen ervoor dat het zeemanskwartier van weleer ook nu weer een belevenis is. Met haar restaurants, café, theater en bijzondere shops is het Deliplein het kloppende hart van de Kaap. Maar op heel het schiereiland bouwen ondernemers aan het nieuwe Katendrecht: architecten, ontwerpers, fotografen, zakelijke dienstverleners en producenten. Ze zijn allen op de Kaap te vinden.

Katendrecht was ooit een pittoresk dorpje onder de rook van Rotterdam. Na het uitgraven van de Maashaven en Rijnhaven en de annexatie door Rotterdam veranderde het karakter echter aanzienlijk.

'De Kaap' werd al snel een beruchte wijk, bekend om veel drank, geweld en prostitutie. Zeemanskwartier, hoerenbuurt, Chinatown; allemaal typeringen van dit bijzondere gebied. Vanaf het begin van deze eeuw kwam daar echter verandering in. Door vergaande sloop en nieuwbouw veranderde al snel het karakter van de wijk. De wijk zit de laatste jaren sterk in de lift, want er is volop geïnvesteerd in renovatie, de bouw van nieuw woningen en voorzieningen. Vooral door de komst van creatieve ondernemers heeft deze plek een flinke impuls gekregen. Was Katendrecht eind jaren ’90 vooral in het nieuws om de sociale problemen, nu praat men over de festivals, het theater, het ss Rotterdam, de restaurants en winkels op Deliplein en allerlei andere bijzondere initiatieven. Anno nu is Katendrecht hip, trendy.

Populair

Bijna niet voor te stellen dat het nog maar tien jaar geleden is dat verhuizen naar de Kaap voor veel mensen ondenkbaar was. Nu het is Katendrecht één van de populairste wijken van Rotterdam. Het heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan.Van een beruchte probleemwijk waar de meeste mensen liever niet kwamen, is het nu een van de meest populaire en veilige wijken van Rotterdam. In 2012 werd Katendrecht via de Rijnhavenbrug verbonden met Wilhelminapier.

\