Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kop van Homerus

We kijken samen met woningcorporatie Havensteder, BAM Wonen B.V. en Synchroon naar de mogelijkheden om meer en verbeterde woningen toe te voegen aan de kop van de Homerusbuurt in Lombardijen.

Dit is het gebied dat grenst aan het Spinozapark, tussen Spinozaweg, Catullusweg en Menanderstraat, inclusief de Pliniusstraat.

Deze verkenning loopt vooruit op plannen waarmee wij en partners in heel Lombardijen, samen met bewoners, de wijk aantrekkelijker willen maken.

Informatiebijeenkomst

We organiseren een bijeenkomst voor omwonenden:
Op donderdag 29 februari 2024 in het Huis van de Wijk aan de Menanderstraat 89.
De deur is open vanaf kwart voor 7 in de avond (vrije inloop) en de presentatie is om 7 uur.
U kunt tot half 9 uw vragen stellen en meedenken.

Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon langskomen.

Nieuwbouw

Op diverse plekken in Lombardijen wordt gekeken waar het mogelijk is om woningen te verbeteren of om nieuwe woningen toe te voegen.
Zeker in de omgeving van station Lombardijen zijn daar veel kansen voor.

Bij de Kop van Homerus kunnen ongeveer 500 koopwoningen en huurwoningen aan de wijk worden toegevoegd. Dat zijn woningen in verschillende oppervlakten en prijsklassen. 

Dat biedt veel kansen voor mensen die graag binnen Lombardijen willen verhuizen, maar geen passende woning kunnen vinden. Zo hoeft niemand naar buiten de wijk te verhuizen.
De plannen worden nog gemaakt en daarbij worden de bewoners betrokken.

Meer informatie over de plannen en de planning volgt binnenkort.

Heeft u vragen? E-mail ons dan via lombardijenSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.