Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kop van Homerus

We kijken samen met woningcorporatie Havensteder, BAM Wonen B.V. en Synchroon naar de mogelijkheden om meer en verbeterde woningen toe te voegen aan de kop van de Homerusbuurt in Lombardijen.

Dit is het gebied dat grenst aan het Spinozapark, tussen Spinozaweg, Catullusweg en Menanderstraat, inclusief de Pliniusstraat.

Op 29 februari 2024 was er een eerste bijeenkomst voor direct omwonenden. Toen kon ook worden meegedacht over wat zij belangrijk vinden.
Bijvoorbeeld over de nieuwe woningen, het groen en de voorzieningen in de wijk zoals winkels. Deze ideeën worden meegenomen in een zogenoemd gebiedsambitiedocument dat de gemeente vooraf bij nieuwe plannen maakt. 

Heeft u hier ideeën voor of vragen over? Stuur ons dan een e-mail. Link opent een externe pagina.

Subsidie

In mei 2024 werd bekend dat gemeente Rotterdam een grote subsidie krijgt van het Rijk.
Het bedrag van 4 miljoen euro komt vanuit de Regeling Woningbouw Impuls (WBI). Dit helpt om meer betaalbare woningen te maken in de plannen van de Kop van Homerus.

Nieuwbouw

Op diverse plekken in Lombardijen wordt gekeken waar het mogelijk is om woningen te verbeteren of om nieuwe woningen toe te voegen.
Zeker in de omgeving van station Lombardijen zijn daar veel kansen voor.

Bij de Kop van Homerus kunnen ongeveer 500 koopwoningen en huurwoningen aan de wijk worden toegevoegd. Dat zijn woningen in verschillende oppervlakten en prijsklassen. 

Dat biedt veel kansen voor mensen die graag binnen Lombardijen willen verhuizen, maar geen passende woning kunnen vinden. Zo hoeft niemand naar buiten de wijk te verhuizen.
De plannen worden nog gemaakt en daarbij worden de bewoners betrokken.

NPRZ

De ontwikkeling van de Kop van Homerus is onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Link opent een externe pagina (NPRZ).
NPRZ is een samenwerkingsverband van de rijksoverheid, de politie, het Openbaar Ministerie, gemeente Rotterdam, woningcorporaties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en bedrijven.
Het gezamenlijke doel is om de kansen van bewoners van Zuid te vergroten en daarmee achterstanden op gebied van school, werk, wonen weg te werken.

Planning

Voor de zomer van 2024 wordt er meer bekend over de plannen en de verdere planning.

Contact

Heeft u vragen? E-mail ons dan via lombardijenSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.