Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 7 min

Nieuwbouw Afrikaanderwijk

In de Afrikaanderwijk, in Feijenoord, wordt de komende jaren flink gebouwd. Hierdoor wordt het een mooie ingang naar de rest van Zuid. Door huizen te bouwen voor verschillende inkomens wordt deze plek onderdeel van het toekomstige centrum van Rotterdam, dat steeds groter wordt.

Het wordt een mooie stadswijk met meer dan 1.000 huizen en allerlei faciliteiten. Het bouwprogramma omvat projecten, zoals Overmaas, Leeuwenkuil en Huis op Zuid. Er komen niet alleen huizen, maar ook extra voorzieningen, zoals een zwembad en een sporthal bij sportcentrum Feijenoord, en de nieuwbouw van 2 bestaande basisscholen.

Projecten

Op de plattegrond hieronder ziet u welke projecten er in Afrikaanderwijk zijn.  De cijfers op de afbeelding verwijzen naar het project met hetzelfde cijfer.

Plattegrond met alle lopende projecten erop aangegeven.
Foto: gemeente Rotterdam

Meer informatie

Hebt u een vraag over de nieuwbouw in de Afrikaanderwijk? Stuur dan een e-mail naar afrikaanderwijkSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Hebt u interesse in de woningen, dan kunt u uw vraag het beste stellen via de website van het betreffende nieuwbouwproject.