Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Groningerstraat

De panden aan de Beijerlandselaan 86 tot en met 94 en Groningerstraat 1 zijn recent gesloopt. Er komen nieuwe appartementen en winkelruimte voor in de plaats. De sloop en nieuwbouw hoort bij de aanpak van Alliantie Hand in Hand. De Alliantie is een brede samenwerking om de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk te verbeteren.

Planning

November 2023 - januari 2023: uitvoering sloop
Januari 2023 – april 2024: onderzoek bodem
Mei 2024 - start bouwrijp maken

Begin 2024 heeft de gemeente de bodem onder de gesloopte panden onderzocht en de keldervloeren weggehaald. Binnenkort wordt er zand op de lege plek aangebracht en wordt er gras ingezaaid.

Alliantie Hand in Hand praat met bewoners, ondernemers en bezoekers over de mogelijkheden van een tijdelijke invulling van het braakliggende terrein.

Nieuwbouw

We vervangen de bestaande kleinere appartementen door ruimere appartementen met lift. Het zijn huizen in het middensegment.

Aan dit soort huizen is in Hillesluis nu een tekort. Zo komt er meer keuze aan huizen in de wijk. We bouwen de nieuwe huizen op zo’n manier dat ze goed passen bij de bestaande gebouwen op de Beijerlandselaan.

Op de begane grond komen één of meer winkels. Deze winkel(s) moeten goed passen bij winkels die we graag in het gebied willen hebben.

Meer hierover staat op de website van Alliantie Hand in Hand. Link opent een externe pagina.

We willen een geschikte partij vinden die de nieuwe woningen en winkelpanden gaat bouwen. We zijn de procedure gestart om zo’n partij uit te kiezen.

Verbeteren Beijerlandselaan en Groene Hilledijk

Alliantie Hand in Hand zet zich in voor het verbeteren van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk, samen Boulevard Zuid genoemd.

Sinds 2019 werkt de Alliantie hard aan een sterk winkelgebied en een fijne omgeving om te wonen en verblijven. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers.
Daarvoor worden in sommige delen van Boulevard Zuid huizen grondig gerenoveerd of samengevoegd.
Op andere plekken slopen we panden en bouwen er nieuwe voor terug. Dat gebeurt ook in de Groningerstraat.

Beijerlandse brug en project Groningerstraat

In 2014 was de nieuwbouw Beijerlandse brug klaar. Dat was fase 1. Met deze nieuwbouw is een nieuwe verbinding gemaakt tussen de Beijerlandselaan en de wijk Hillesluis daarachter.
Met het project Groningerstraat begint fase 2 van de ontwikkeling van dit gebied.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over dit project?
Stuur dan een e-mail naar groningerstraatSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
Of kom langs voor een kop koffie in het Alliantiehuis op Beijerlandselaan 167a.