Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Onderwijs Laan op Zuid

In 2026 komt er een nieuw schoolgebouw in ontwikkelgebied Parkstad. Tussen de Posthumalaan en de Laan op Zuid verschijnt een complex voor bijna 4.000 studenten en leerlingen.

Het is een unieke samenwerking tussen voortgezet en hoger onderwijs. En een mooie aanvulling op het onderwijsaanbod op Zuid. In het nieuwe gebouw komen opleidingen van de Hogeschool Rotterdam én een nieuwe school voor havo en vwo.

Bijeenkomst voor omwonenden

Inmiddels is er een ontwerp gemaakt voor het nieuwe gebouw. Het ontwerpteam, onder leiding van architectenbureau cepezed, presenteert de voortgang van het ontwerp op 13 juni 2023 aan omwonenden.  Tijdens deze bijeenkomst praat het projectteam u graag bij over het nieuwe gebouw én over de plannen voor de ruimte rondom het gebouw. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst en uw vragen stellen via een e-mail naar onderwijsloz@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. De bijeenkomst start om 19.30 uur en wordt gehouden aan de Posthumalaan 120 (gebouw Hogeschool Rotterdam).

Conceptontwerp nieuwbouw Laan op Zuid impressie. Foto: Architectenbureau Cepezed

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Heeft u een vraag over het nieuwe onderwijsgebouw? Stuur dan een e-mail naar onderwijsLOZ@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.