Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Nieuwbouw op Katendrecht

Katendrecht stond vroeger vooral bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Tegenwoordig is het juist één van de hipste wijken van Rotterdam. Katendrecht is volop in ontwikkeling.

Wanneer u Katendrecht oprijdt, dan bent u in 'de pols van Katendrecht'. De komende jaren komen hier veel woontorens en voorzieningen bij. Voorzieningen zoals winkels, scholen, hotels, horeca, maatschappelijke dienstverlening en zorg.
De gemeente Rotterdam en de ontwikkelende partijen willen de ondernemers, bewoners en bezoekers hier graag bij betrekken. Zo gaan we samen verder bouwen aan de Kaap!

Gebiedsontwikkeling

Op Katendrecht vindt een grootschalige en zeer succesvolle gebiedsontwikkeling plaats: van haven- en industrieterrein tot stedelijk woon- en leefgebied. Meer dan 15 jaar geleden is gestart met de herontwikkeling van het havengebied en met de investeringen in de bestaande stadswijk.

Ondersteund door de gebiedscampagne 'Kun jij de Kaap aan' is toen ingezet op een ander, meer onderscheidend woon- en leefmilieu met behoud van de stoere havenuitstraling van het gebied. De gebiedsontwikkeling Katendrecht levert een belangrijke bijdrage aan het coalitieakkoord 2022-2026 waarin het doel is jaarlijks 3.500 tot 4.000 woningen bij te bouwen.

De gebiedsontwikkeling Katendrecht zet zich tot op heden gestaag door: In het Pols Noord gebied met Codrico, Santos, View I en II, Bund, Yamahastrook, Wigblok - en verder op Katendrecht met projecten als de Scharnier, de Schalm en ook bij de locatie van Provimi - ontstaat een stadscentrum met alle voorzieningen zoals winkels, zorg en horeca dat goed aansluit op de creatieve sfeer van Katendrecht. Een stadswijk waar het prettig wonen, verblijven en recreëren is, waardoor deze wijk meer bezoekers en bewoners zal aantrekken. Een wijk waar altijd wat te doen is, maar waar het ook prettig wonen is.

Wilt u meer weten over thema's als omgevingsvisie, stedenbouw, wonen, economie, bereikbaarheid, stedenbouw, openbare ruimte en leefbaarheid? Via www.deplekkenmakers.nl/project/katendrecht. Link opent een externe pagina kunt u alle informatie nalezen en eventueel downloaden.

Samen bouwen aan de Kaap

Er wordt veel gebouwd in Rotterdam. Zo ook op Katendrecht, maar waarom is dat? 'Katendrecht is toch al af?', wordt soms ten onrechte gedacht. In deze film geven we een toelichting op hoe ons stadscentrum uitbreidt en wat voor invloed dit heeft op Katendrecht. Want waarom wordt juist op deze plek nog veel bijgebouwd? En wat hebben de huidige bewoners hieraan? Bekijk de film:

Nieuwbouw Bayhouse David Rozing
De bouw van Bayhouse. Foto: David Rozing.
Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Nieuws

Faseringskaart

Voor de bouwontwikkelingen op Katendrecht is een faseringskaart gemaakt. Deze staat op Rotterdam.maps.arcgis.com. Link opent een externe pagina. Hierop kunt u zien wat er gebouwd wordt. De planning kan soms aangepast worden.
Heeft u vragen over deze planning. Of kunt u de inhoud via de kaart niet goed tot u nemen?
Dan kunt u een e-mail sturen naar katendrechtso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Bereikbaarheid

De verkeerssituatie kan veranderen door de bouwwerkzaamheden. Op Rotterdam Onderweg. Link opent een externe pagina staan de laatste updates over de bereikbaarheid en omleidingen op de Kaap. Het geeft een goed overzicht waar en wanneer de werkzaamheden zijn.

Heeft u klachten? Maak dan een melding bij de gemeente.