Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Nieuwbouw op Katendrecht

Katendrecht stond vroeger vooral bekend als zeemanskwartier, hoerenbuurt en Chinatown. Tegenwoordig is het juist één van de hipste wijken van Rotterdam. Katendrecht is volop in ontwikkeling.

Wanneer u Katendrecht oprijdt, dan bent u in 'de pols van Katendrecht'. De komende jaren komen daar veel woontorens en voorzieningen bij. Voorzieningen zoals winkels, scholen, hotels, horeca, maatschappelijke dienstverlening en zorg.
De gemeente Rotterdam en de ontwikkelende partijen willen ondernemers, bewoners en bezoekers hier graag bij betrekken. Zo bouwen we samen verder aan de Kaap!

Nieuwbouw Bayhouse David Rozing
De bouw van Bayhouse. Foto: David Rozing.

Gebiedsontwikkeling

Op Katendrecht vindt een grootschalige en zeer succesvolle gebiedsontwikkeling plaats: van haven- en industrieterrein tot stedelijk woon- en leefgebied. Meer dan 15 jaar geleden is de herontwikkeling begonnen van het havengebied en met de investeringen in de bestaande stadswijk.

Ondersteund met de campagne 'Kun jij de Kaap aan' is toen ingezet op een ander, meer onderscheidend woon- en leefmilieu met behoud van de stoere havenuitstraling. De gebiedsontwikkeling Katendrecht levert een belangrijke bijdrage aan het coalitieakkoord 2022-2026 waarin het doel is jaarlijks 3.500 tot 4.000 woningen bij te bouwen.

De gebiedsontwikkeling Katendrecht gaat gestaag door: In het Pols-Noord-gebied met Codrico, Santos, View I en II, Bund, Yamahastrook, Wigblok. En met projecten als de Scharnier, de Schalm en bij de locatie van Provimi ontstaat een centrum met voorzieningen, zoals winkels, zorg en horeca. Een centrum dat goed aansluit op de creatieve sfeer van Katendrecht. Een stadswijk waar het prettig wonen, verblijven en recreëren is, waardoor deze wijk meer bezoekers en bewoners aantrekt. Een wijk waar altijd wat te doen is en waar het prettig wonen is.

Wilt u meer weten over thema's als omgevingsvisie, stedenbouw, wonen, economie, bereikbaarheid, stedenbouw, openbare ruimte en leefbaarheid? Kijk op www.deplekkenmakers.nl/project/katendrecht. Link opent een externe pagina.

Samen bouwen aan de Kaap

Er wordt veel gebouwd in Rotterdam, zo ook op Katendrecht. Waarom is dat? 'Katendrecht is toch al af?', wordt soms ten onrechte gedacht. Bekijk deze film met een toelichting op hoe ons stadscentrum uitbreidt en wat voor invloed dat heeft op Katendrecht. Waarom wordt juist op deze plek veel bijgebouwd? En wat hebben de huidige bewoners eraan? Bekijk de film:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Projecten

Meer informatie

Op mijn.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina vindt u een overzicht van de (bouw)projecten op Katendrecht. 

Hebt u vragen over een van de projecten op Katendrecht? Stuur dan een e-mail naar katendrechtso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.

Nieuws

In juni organiseerde de gemeente samen met de projectontwikkelaars een 2e informatiemarkt in Verhalenhuis Belvédère Er was informatie over alle bouwprojecten op Katendrecht. 

Er waren presentaties over een toekomstbestendig Katendrecht, de bouwlogistiek, maar ook de ontwikkeling van het fabrieksterrein Codrico. 
Al deze informatie en reacties van bewoners zijn verzameld en er is een verslag gemaakt. Voor als u er niet bij kon zijn of het gewoon nog even na wilt lezen. 

Heeft u nog vragen hierover? Via katendrechtSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina kunt u ons bereiken door een e-mail te sturen. 

Klik hieronder op de link als u het verslag wilt lezen.

Verslag informatiebijeenkomst 20 juni 2023