Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 10 min

RottaNova

Op de locatie tussen de Hoogstraat, Binnenrotte, Grotemarkt en Dominee Jan Scharpstraat werkt Van Herk Groep samen met ontwikkelaar NEOO aan RottaNova, een nieuw wooncomplex. Inmiddels zijn alle procedures voor het bestemmingsplan en de bijbehorende vergunningen doorlopen en vastgesteld.

RottaNova krijgt in totaal 259 woningen. Het gaat om huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën.  Langs de straat rondom het gebouw (de plint) is ruimte voor onder andere horeca, winkels, creatieve bedrijfsruimten en een publieke fietsenstalling. Door de komst van RottaNova wordt de Grotemarkt een echt stedelijk plein. Dit brengt een stukje van het oorspronkelijk hart van de stad terug.

Start bouw

De bouw gebeurt door het bouwteam De 2 Rotterdamse Bouwers (D2RB). Dat is een samenwerking tussen de bouwbedrijven J.P. van Eesteren en Dura Vermeer. D2RB houdt de omwonenden goed op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. 

Bijeenkomst start bouw 11 september

Op maandag 11 september 2023 is er een bijeenkomst over de start van de bouw van RottaNova. U kunt binnenlopen voor meer informatie tussen 17.00 en 20.00 uur. De bijeenkomst is de foyer van het Bibliotheektheater aan de Hoogstraat 110 in Rotterdam.

Start van de werkzaamheden

  • 16 augustus 2023: Begin van de voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van bouwhekken en het verwijderen van straatmeubilair en bestrating.
  • 23 oktober tot december 2023: plaatsen van damwanden; dit zijn wanden om een waterdichte bouwkuip te maken.
  • Najaar 2027: het gebouw is naar verwachting klaar.  De bouwwerkzaamheden duren ongeveer 4 jaar.

Archeologie

Archeologisch onderzoek gebeurt vanaf november 2023, door BOOR, de archeologische dienst van gemeente Rotterdam.
Omdat Rotterdam rond het jaar 1270 op deze plek is ontstaan, is al eerder bij de bouw van de Markthal veel onderzoek gedaan. De resultaten daarvan zijn te zien op de Tijdtrap in de Markthal. Op de locatie van RottaNova wordt onder andere onderzoek gedaan naar de diverse sluizen die daar vroeger zijn aangebracht.

Informatievideo's oktober 2020

Begin oktober 2020 stonden er inloopbijeenkomsten voor omwonenden gepland. Deze zijn vanwege de coronamaatregelen niet doorgegaan. Om u toch te informeren zijn verschillende informatievideo’s gemaakt waarbij betrokkenen van binnen en buiten de gemeente u meer vertellen over RottaNova.  Hieronder staan linkjes naar de video’s (YouTube).

Documenten en informatie oktober 2020

Vragen en antwoorden

Meer informatie