Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Hofplein

Iedereen kent het Hofplein met de mooie fontein. Maar ook van het vele verkeer. Over een paar jaar is de drukke rotonde veranderd in een groen en levendig stadsplein met natuurlijk de fontein als bruisend middelpunt.

Het verkeer rijdt in de toekomst langs de randen van het plein. Er komen minder rijbanen voor auto’s. En daardoor meer ruimte voor fietsers en voetgangers.
De tram blijft wel over het plein rijden. Dus net zoals het nu is.

Door deze veranderingen kunt u straks oversteken naar de fontein, op de rand gaan zitten en het water aanraken.
Vanaf de bankjes kijkt u uit op de bronzen beelden van Willem de Kooning. En u kunt genieten van kleine tentoonstellingen en optredens.

Een impressie van het nieuwe Hofplein, van bovenaf gezien.
Een impressie van het nieuwe Hofplein, van bovenaf gezien.

Groen

Op het plein komen ongeveer 150 grote en kleine bomen en verschillende soorten planten. De bomen en planten trekken insecten en vogels aan en dat is goed voor de natuur in de stad.
Onder het plein komt een grote waterberging waarin 1.200 m3 regenwater kan worden opgeslagen. Dit kan worden gebruikt om al het groen water te geven als het langere tijd warm en droog is.

Participatie en vervolgstappen

Tot nu toe dachten meer dan 9.000 mensen mee over het nieuwe Hofplein. De gemeente heeft zoveel mogelijk wensen verwerkt in het definitief ontwerp. Dit ontwerp is in 2023 klaar. In 2024 starten de werkzaamheden.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u iets opvragen over het Hofplein? Stuur dan een e-mail naar hofplein@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
Het Hofplein is onderdeel van Stadsprojecten Rotterdam. Groene en aantrekkelijke openbare ruimtes voor alle Rotterdammers.

Volg Hofplein op Facebook. Link opent een externe pagina of Instagram. Link opent een externe pagina.