Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Bloemhof

Bloemhof is een vooroorlogse wijk in het centrum van Zuid. De Lange Hilleweg loopt als de scheiding tussen de twee delen en is de belangrijkste verkeersader van de wijk. Er staan meerdere rijksmonumenten in de wijk.

Bloemhof
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam.

Nieuws

De gemeente organiseert elk jaar Pleinpraat op de verschillende pleinen in Bloemhof. Dit doen we samen met bewoners en organisaties in de wijk. Tijdens Pleinpraat zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Zo kan de oudere jeugd bijvoorbeeld voetballen en de jongere kinderen knutselen of schilderen.

Contact met de buren

Met Pleinpraat wil de gemeente de bewoners die rond het plein en in de omliggende straten wonen, meer met elkaar in contact brengen. Ook wisselen we informatie uit over ontwikkelingen in de buurt en vragen bewoners hoe het is om in de buurt te wonen. Verder zijn er medewerkers van SOL, de nieuwe welzijnsaanbieder in Feijenoord, aanwezig. Zij vertellen wat hun organisatie allemaal te bieden heeft aan cursussen en activiteiten. Xenia Heemskerk, wijknetwerker: 'Door met elkaar leuke dingen te doen en te praten, leren buurtbewoners elkaar beter kennen. Dat maakt het bijvoorbeeld makkelijker om hulp aan de buren te vragen als dat nodig is.'

De gemeente heeft een aantal activiteiten georganiseerd, maar er is altijd ruimte voor meer. Heeft u zelf een leuk idee voor Pleinpraat, neem dan contact op met de Xenia. U kunt haar mailen met uw vraag of idee via xm.heemskerk@rotterdam.nl of bel: 06 208 677 18. Xenia: 'U kunt ook contact met me opnemen als u bijvoorbeeld wilt helpen bij het organiseren van Pleinpraat of iets anders wil betekenen voor uw buurt. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.'

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Bloemhof, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.