Horecavergunning
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 10-07-2020
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/horecavergunning/
Spring naar het artikel

Alles over de benodigde vergunningen voor de horeca vindt u op deze pagina.

Heeft u vragen dan kunt u terecht op mijn loket of bij 14 010.

Maatregelen horeca in verband met corona

De horeca blijft voorlopig dicht tot 20 mei 2020

Uitstel van betaling voor de leges geldt voor aanvragen voor:

  • (kortlopende en voorlopige) exploitatievergunningen (voor eet- en drinkgelegenheden, speelautomatenhallen, seksinrichtingen en escort)

  • drank- en Horecawetvergunningen

  • aanwezigheidsvergunningen

Overige vergunningen die kunnen worden aangevraagd bij Team Vergunningen van Directie Veiligheid komen hiervoor niet in aanmerking (denk onder andere aan terrasvlonders, kraskaarten, ontheffingen, vergunningen coffeeshops, wijziging beheerder/leidinggevende).

Ondernemers die hier gebruik van willen maken kunnen via Mijn Loket aangeven per factuur te willen betalen.
Facturen worden vervolgens niet eerder dan het vierde kwartaal van 2020 geïnd of totdat het college in een integraal pakket aan maatregelen anders besluit.

Kijk voor meer informatie op de website Ondernemen010.nl.

Terrasvlonders

Horecaondernemers mogen vanaf 1 mei een terrasvlonder plaatsen, mits daar een vergunning voor is afgegeven. Het gebruik van de vlonder is nog niet toegestaan. Dit mag pas zodra de maatregelen voor de horeca zijn aangepast. De terrasvlonders worden alvast geplaatst, zodat horecaondernemers ze straks direct kunnen gebruiken.

Horecavergunning aanvragen

Bent u van plan een horecavergunning aan te vragen? In de folder leest u welke stappen daarvoor nodig zijn:

Horecaloket

Startende en bestaande horecaondernemers kunnen terecht bij het Horecaloket. Ondernemers worden hier met allerhande vragen en ideeën over regelgeving, vergunningen, geschikte panden etc geholpen. Het loket is ervoor bedoeld om ondernemers te helpen en het hen makkelijker te maken. Vragen die raken aan gebiedsspecifieke omstandigheden worden doorgeleid naar de gebiedsadviseurs horeca die de 'klanten' van het loket verder helpen. U bereikt het loket via horeca@rotterdam.nl of via 010 - 267 25 00.

\