Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

StartR flexwoningen

Rotterdam heeft meer woonruimte nodig. Vooral jonge Rotterdammers kunnen lastig een woning vinden. Datzelfde geldt voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben.

Daarom werkt de gemeente onder de noemer StartR samen met verschillende partners aan de komst van verplaatsbare flexwoningen. StartR biedt nieuwe woonkansen voor starters én herstarters.

Rotterdam biedt ruimte met StartR

Rotterdam biedt de komende jaren ruimte voor ongeveer 2.000 compacte woningen,  zogenoemde flexwoningen. Dit zijn vooral sociale huurwoningen, waarvoor ook het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. Er zijn plekken gezocht en gevonden. Andere mogelijkheden worden nog volop onderzocht. Het gaat om plekken die ongeveer 15 jaar beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden voor dit type woningen. Door de woningen in de fabriek te bouwen (prefabricage) kan dit snel gebeuren. En dat is nodig.

Video met uitleg over de flexwoningen en voor wie ze zijn:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Waar vind je StartR?

Op verschillende plekken zijn initiatieven voor een mogelijke StartR-plek. Ook zoeken we nog nieuwe plekken. Bekijk het overzicht:

Definitieve plekken

In procedure

In onderzoek

Inschrijven voor een woning?

De inschrijving zal voor de meeste plekken verlopen via Woonnet Rijnmond. Link opent een externe pagina. Het is dus goed om daar alvast geregistreerd te staan. De definitieve plekken hebben een eigen inschrijving, zie hierboven. Mogelijke toekomstige locaties hebben nog geen inschrijvingsmogelijkheid.  

Wilt u graag alles weten over de woningverhuur van de flexwoningen in Rotterdam? Meld u dan aan voor de StartR nieuwsbrief voor woningzoekenden.

Meer informatie

Neem voor vragen contact op per e-mail via startr@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.