Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

StartR flexwoningen

Rotterdam heeft meer woonruimte nodig. Vooral jonge Rotterdammers kunnen lastig een woning vinden. Datzelfde geldt voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben.

Daarom creëert de gemeente onder de noemer StartR samen met verschillende partners flexibele woningen. StartR biedt nieuwe woonkansen voor starters én herstarters.

Rotterdam biedt ruimte met StartR

Rotterdam biedt de komende jaren ruimte voor ongeveer 700 compacte woningen,  zogenoemde flexwoningen. Dit zijn vooral sociale huurwoningen, waarvoor ook het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. Er zijn plekken gezocht en gevonden. Andere mogelijkheden worden nog volop onderzocht. Het gaat om plekken die 10 tot 15 jaar beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden voor dit type woningen. Door de woningen in de fabriek te bouwen (prefabricage) kan dit snel gebeuren. En dat is nodig.

Op welke locaties vind je StartR?

Op verschillende plekken zijn initiatieven voor een mogelijke StartR-plek. Ook zoeken we nog nieuwe plekken. Bekijk het overzicht:

In procedure

In onderzoek

Inschrijven voor een woning?

De inschrijving zal voor de meeste plekke verlopen via Woonnet Rijnmond. Link opent een externe pagina. Het is dus goed om daar alvast geregistreerd te staan. Momenteel is reageren op woningen nog niet mogelijk. Wanneer dit wel mogelijk is, zal dat aan deze webpagina worden toegevoegd.

U kunt wel uw gegevens hieronder achterlaten, dan houden wij u op de hoogte:

Meer informatie

Neem voor vragen contact op per e-mail via startr@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.