Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Achterstallig woningonderhoud melden

Is uw huurhuis of gehuurde kamer of studentenkamer slecht onderhouden? Hebt u bijvoorbeeld lekkage, slechte kozijnen, houtrot, vocht of schimmel? Meld dit bij uw huisbaas. Als de huisbaas het niet kan repareren, meldt u dit bij de gemeente.

Meld achterstallig onderhoud aan uw woning altijd eerst bij uw huisbaas. Kan uw huisbaas het niet repareren? Meld het dan bij de gemeente. Gebruik de knop 'Melding maken' om online een melding bij de gemeente te doen. Of bel 14 010 om uw melding door te geven. Bel 112 bij direct gevaar. Voorbeelden van direct gevaar zijn een gaslek, stenen die uit de gevel vallen of een dakgoot die bijna op straat valt.

Melding maken . Link opent een externe pagina

Wanneer een melding doen

Niet al het onderhoud is voor de huisbaas. Sommige dingen moet u als huurder zelf doen. Lees meer hierover op de website Onderhoud huurwoning. Link opent een externe pagina.

Slecht onderhoud melden bij de huisbaas

Meld slecht onderhoud eerst bij de huisbaas. Als de huisbaas het niet kan repareren, meldt u dit bij de gemeente. 
Lees meer informatie op de pagina Wat kan ik doen als er iets kapot is of ontbreekt aan mijn huurwoning?. Link opent een externe pagina Misschien krijgt u een tijdelijke huurverlaging.

Weet wat je huurt

U hebt recht op een goed onderhouden huurwoning voor een eerlijke prijs. Lees meer hierover op de website Weet wat je huurt. Link opent een externe pagina.

Hoelang duurt het

Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat een inspecteur van Bouw en Woningtoezicht contact met u opneemt.

Contact

Hebt u vragen? Bel 14 010

Veelgestelde vragen