Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Stadsprojecten

De komende jaren komt er veel meer groen in de stad. Groene pleinen, parken en straten  waar u kunt wandelen, sporten of juist even lekker zitten.

Waarom wordt Rotterdam groener? Groen is nodig. Om de stad af te koelen als het warm is en om wateroverlast te voorkomen als het hard regent. Door al dat groen komen er meer bloemen, vlinders, bijen, vogels, vleermuizen en kleine dieren zoals egels. Ook verbetert de luchtkwaliteit en dat is goed voor mens en natuur. Bij een aantal parken komen woningen en in andere is er juist meer ruimte voor evenementen en cultuur. Straks woont ongeveer een derde van alle Rotterdammers op nog geen 15 minuten lopen van een park.

Groene pleinen en straten

Het Hofplein, het Schouwburgplein en het Alexanderplein worden mooie groene pleinen met minder verkeer. De Westblaak wordt Blaakpark en in het Hofbogenpark kunt u straks tussen de toppen van de bomen lopen. In Rotterdam-Zuid komen zelfs drie nieuwe parken: het Rijnhavenpark, het Nelson Mandelapark aan de Maashaven en het Getijdenpark Feyenoord. In alle parken is water: van kleine fonteinen en speelvijvers tot groot water waar plezierboten kunnen varen.