Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 7 min

Parkstad

Aan beide kanten van de Laan op Zuid, tussen de Kop van Zuid, de Afrikaanderwijk en de wijk Feijenoord wordt Parkstad ontwikkeld. Parkstad wordt de verbinding tussen Oost en West en vormt een mooie entree naar de rest van Zuid.

Door het ontwikkelen van een leefomgeving voor diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam. Een mooie stedelijke wijk met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Het woningbouwprogramma bestaat uit nieuwbouwprojecten waaronder Remisehof, Machinistenhof, Overmaas en Leeuwenkuil. Naast woningen komen er ook voorzieningen, zoals een zwembad en een sporthal in het Huis op Zuid.

Projecten

Op de plattegrond hieronder ziet u welke projecten er in Parkstad zijn.  De cijfers op de afbeelding verwijzen naar het project met hetzelfde cijfer.

Plattegrond met alle lopende projecten erop aangegeven.
Foto: gemeente Rotterdam

Meer informatie

Heeft u een vraag over de ontwikkeling van Parkstad? Stuur dan een e-mail naar afrikaanderwijkSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u interesse in de woningen, dan kunt u uw vraag het beste stellen via de website van het betreffende nieuwbouwproject.