Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Jaffabuurt

In juni 2024 is de gemeente gestart met groot onderhoud in de Jaffabuurt. De riolering en de bestrating worden vervangen in (bijna) alle straten.

Tegelijkertijd vervangt Evides de waterleiding en werkt Stedin aan het elektriciteitsnet. 

In de Sichemstraat en de Ramlehstraat zijn de riolering en de bestrating nog van goede kwaliteit. Deze worden niet vervangen. In de Hebronstraat en de Nazarethstraat wordt de riolering ook niet vervangen. Wel legt de gemeente hier een extra DIT-riool aan. Dat zorgt dat grond- en regenwater worden afgevoerd. Zo ontstaan er minder plassen op straat. 

In fases

De gemeente werkt in fases zodat de wijk zo goed mogelijk bereikbaar blijft. We starten nu met fase 1 en er zijn in totaal 12 fases. Op het kaartje hieronder ziet u de verdeling. Alleen het moment van uitvoering van fase 2A, 2B, 2C en 2D staat nog niet vast. 

De fases zijn verdeeld over de straten:

Fase 1aJaffahof
Fase 1bJaffa - zuidelijk deel
Fase 2aKarmelweg
Fase 2bHebronstraat
Fase 2cEbalstraat
Fase 2dNazarethstraat
Fase 3Jaffa - noordelijk deel
Fase 4Jaffadwarsstraat
Fase 5Sophiastraat
Fase 6Cederstraat -westelijk deel
Fase 7Cederstraat - Palestinastraat
Fase 8Taxusstraat
Fase 9Ramlehweg - oostkant
Fase 10Ramlehweg - westkant
Fase 11Libanonweg - oostelijk deel
Fase 12Libanonweg - westelijk deel

Kaart Jaffabuurt waarin de verschillende straten kleuren en cijfers hebben.
Plattegrond fasering rioolwerkzaamheden Jaffabuurt

BouwApp

De gemeente informeert u tijdens de werkzaamheden via de BouwApp. In de BouwApp krijgt u updates over het project en kunt u vragen stellen. U kunt de app  gratis downloaden op uw smartphone of tablet, via de Apple App Store of Google Play voor Android. In de zoekbalk van de BouwApp vindt u het project onder de naam 'Jaffabuurt'.  

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Chantal Amoureus. Telefoon: 010 30 71 22 7. Of per e-mail via jaffabuurt@deomgevingsverbinder.nl. Link opent een externe pagina.