Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Jaffabuurt

In de zomer van 2023 start de gemeente met groot onderhoud in de Jaffabuurt. De riolering en de bestrating wordt vervangen in (bijna) alle straten. De werkzaamheden duren tot in het vierde kwartaal van 2024.

In de Sichemstraat en de Ramlehstraat zijn de riolering en de bestrating nog van goede kwaliteit en worden niet vervangen. In de meeste andere straten vervangen we de riolering. Daarnaast wordt een extra riolering (DIT-riool) aangelegd. Dat voert alleen het regenwater af. Zo hoeft minder rioolwater afgevoerd te worden naar de rioolwaterzuivering. Ook vermindert dit de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien. In de Hebronstraat en Nazarethstraat wordt de riolering niet vervangen, want die is nog goed. Wel wordt hier het extra DIT-riool aangelegd. 

In veel straten is de grond verzakt. Daarom worden de straten opgehoogd. Dat is nodig omdat de stad anders verder zou verzakken. 

Werkzaamheden door Stedin en Evides

Tegelijk met de rioleringswerkzaamheden, vervangt Stedin gasleidingen en elektriciteitskabels. In een aantal straten is dat al gedaan. Maar in de oostelijke straten moeten deze leidingen en kabels nog wel vervangen worden. Dit hoort bij een groot vervangingsproject van Stedin. Daarin vervangen zij veel gasleidingen in de woonstraten die aan de Jaffabuurt grenzen.

Evides vervangt ook de waterleidingen in delen van de wijk. Door samen te werken en de planningen op elkaar af te stemmen, hoeft de straat minder vaak open. 

Vragen over de aanpak van de Jaffabuurt

In de voorbereiding van het project hebben bewoners vragen gesteld. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen en de antwoorden. 

Afval

Parkeren

Speeltuintje voor de Arentschool

Groen in de wijk

Fietsparkeren

Overige vragen en antwoorden

BouwApp

Voorafgaand en ook tijdens de werkzaamheden houden wij u op de hoogte via de BouwApp. In De BouwApp ontvangt u updates over het project en kunt u een vraag stellen. De app is gratis te downloaden op uw smartphone of tablet, in de Apple App Store of Google Play voor Android. In de zoekbalk van De BouwApp vindt u het project onder de naam 'Jaffabuurt'.

Wilt u alvast meer weten over wat er allemaal bij zo’n project komt kijken?

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

U kunt contact opnemen met omgevingsmanager Chantal Amoureus. Telefoon 010 307 122 7. Of mail naar jaffabuurt@deomgevingsverbinder.nl. Link opent een externe pagina.