Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Jaffabuurt

In het najaar van 2023 of begin 2024 start de gemeente met groot onderhoud in de Jaffabuurt. De riolering en de bestrating wordt vervangen in (bijna) alle straten.

In de Sichemstraat en de Ramlehstraat zijn de riolering en de bestrating nog van goede kwaliteit en worden niet vervangen. In de meeste andere straten vervangen we de riolering. Daarnaast wordt een extra riolering (DIT-riool) aangelegd. Dat voert alleen het regenwater af. Zo hoeft minder rioolwater afgevoerd te worden naar de rioolwaterzuivering. Ook vermindert dit de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien. In de Hebronstraat en Nazarethstraat wordt de riolering niet vervangen, want die is nog goed. Wel wordt hier het extra DIT-riool aangelegd. 

In veel straten is de grond verzakt. Daarom worden de straten opgehoogd. Dat is nodig omdat de stad anders verder zou verzakken. Tegelijkertijd Evides de waterleidingen in delen van de wijk. Door samen te werken en de planningen op elkaar af te stemmen, hoeft de straat minder vaak open. 

Ontwerp

In juli 2022 vroegen we naar uw wensen voor de wijk. De wensen verwerkten we waar mogelijk in het schetsontwerp. Dit schetsontwerp presenteerden we in januari 2023. De reacties op het schetsontwerp zijn door het projectteam (indien mogelijk) meegenomen bij het maken van een definitief ontwerp. Het definitief ontwerp is in te zien via de BouwApp of op te vragen via de mail: jaffabuurt@deomgevingsverbinder.nl. Link opent een externe pagina. Op de BouwApp vindt u ook een toelichting op het definitief ontwerp en een antwoord op de meeste gestelde vragen.  

BouwApp

Voorafgaand en ook tijdens de werkzaamheden houden wij u op de hoogte via de BouwApp. In De BouwApp ontvangt u updates over het project en kunt u een vraag stellen. De app is gratis te downloaden op uw smartphone of tablet, in de Apple App Store of Google Play voor Android. In de zoekbalk van De BouwApp vindt u het project onder de naam 'Jaffabuurt'.  

Wilt u alvast meer weten over wat er allemaal bij zo’n project komt kijken? Bekijk dan dit filmpje:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Chantal Amoureus. Telefoon: 010 307 122 7. Of per e-mail via jaffabuurt@deomgevingsverbinder.nl. Link opent een externe pagina.