Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Kralingen

Het groene, lommerrijke Kralingen ligt tussen de Nieuwe Maas en de Kralingse Plas. Door de universiteit is deze wijk populair bij studenten. De gezellige winkelstraten en vele eettentjes zorgen voor genoeg levendigheid.

Kralingen
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam.

Nieuws

Super-Actief organiseert activiteiten. Van bingo’s, muzikale middagen tot creatieve workshops en sportactiviteiten. 'Daarmee maken we het leggen van contact onderling wat makkelijker. Door onze activiteiten leren mensen elkaar weer kennen.'

Het geheim van de aanpak van Super-Actief? Anita Kornman weet het wel: de kleinschalige en dus persoonlijke benadering. 'Wij kennen inmiddels bijna iedereen hier in De Esch. Als iemand niet op komt dagen bij één van onze activiteiten, dan merken wij dat. En dan bellen we even om te vragen of het goed gaat. Of iemand hulp kan gebruiken.'

Super-Actief doet ook aan huisbezoeken. 'We kijken wat iemand nodig heeft. Soms kan een bewoner bijvoorbeeld een maatje gebruiken, dan gaan we op zoek naar iemand in ons netwerk die af en toe langs kan gaan.'

Kijk op de website super-actief.nl of op de Facebookpagina van Super-Actief.

De activiteiten van Super-Actief worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van verschillende fondsen en de gemeente.

Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam willen extra drijvend groen realiseren in de historische binnenhaven Buizengat in Kralingen.

Het doel van Rijkswaterstaat is het verbeteren van de waterkwaliteit in Rotterdam. Rijkswaterstaat legt daarom ook op andere plekken in de stad drijvend groen aan, zoals bij het Eiland van Brienenoord.

Het drijvend groen is een toegevoegde waarde voor de flora en fauna boven en onder het water. Verder maakt het extra groen een oude binnenhaven zoals het Buizengat levendiger, natuurlijker en aantrekkelijker.

De aanleg van het nieuwe groen start bij de RET-remise en bij één van de vissteigers. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in mei en juni van dit jaar. In april ontvangen omwonenden een nieuwsbrief met meer informatie. Meer weten over dit project? Kijk dan op de pagina Buizengat.

De Wijknetwerker is de eerste contactpersoon voor bewoners en ondernemers in de wijk. Heeft u een idee of suggestie voor de wijk? De wijknetwerker kan u in contact brengen met de juiste personen of organisatie. En u ondersteunen bij het tot leven brengen van uw ideeën. Denk hierbij aan:

Wilt u graag meedenken over of meedoen in uw wijk? Dan kunt u altijd contact opnemen met de wijknetwerker in uw buurt:

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Kralingen, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.