Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Lusthofkwartier

De gemeente en Stedin werken aan de riolering en ondergrondse leidingen. De straten, verlichting en het groen worden opgeknapt.

De laatste werkzaamheden in de wijk worden uitgevoerd van mei 2024 tot eind 2025. Het gaat om de Lambertusstraat zuidzijde, de Aegidiusstraat zuidzijde en het westelijk deel van de Annastraat. In de Lambertusstraat wordt ook de speelplek vernieuwd.

Ook wordt nog gewerkt in enkele kruispunten met de Lusthofstraat en wordt het riool in de Oostzeedijk Beneden gerepareerd. Dat gebeurt daar door de binnenkant van het riool te vernieuwen.

De werkzaamheden

We vervangen niet alleen de riolering, maar we leggen ook een gescheiden rioolstelsel aan. Dit betekent dat er straks twee rioolbuizen in de ondergrond liggen. De ene rioolbuis voert dan alleen regenwater af, de andere het afvalwater van de woningen. Bij hevige regenbuien is er zo minder kans op wateroverlast.

Dit systeem werkt ook beter in droge periodes. De buis voor regenwater heeft namelijk gaatjes, zodat regenwater uit de buis langzaam in de ondergrond kan zakken. 

In veel straten is de grond ook wat verzakt, daarom worden de straten opgehoogd. 

Tegelijkertijd vervangt Stedin de gasleidingen en elektriciteitskabels. Door samen te werken, en de planningen op elkaar af te stemmen, hoeft de straat minder vaak open. 

Straatontwerp

Het werk wordt uitgevoerd naar het straatontwerp dat we hebben gemaakt. Dit ontwerp kunt u bekijken en/of aanvragen in de KWS-app (kijk hieronder voor meer info).

Blijf op de hoogte via de KWS-app

Voor actuele informatie over de werkzaamheden kunt u de KWS-app gebruiken. U ontvangt dan nieuws en updates over de voortgang van het project. De KWS-app is te downloaden in de Apple store. Link opent een externe pagina en Google Play store. Link opent een externe pagina. Zoek op het project ‘Lusthofkwartier’ en maak dit uw favoriet door op het sterretje te klikken. U krijgt dan een melding bij elk nieuw bericht.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anja Grootendorst. Zij is te bereiken via tel: 06 – 11 32 02 81, of per e-mail: agrootendorst@kws.nl. Link opent een externe pagina.