Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Zakelijk glasvezel

Een goede digitale verbinding is essentieel voor uw bedrijf of instelling. De gemeente Rotterdam stimuleert de aansluiting van woningen en bedrijven op glasvezel.

Een internetverbinding via glasvezel heeft voordelen ten opzichte van de bestaande aansluitingen. Het is bijvoorbeeld sneller en biedt betere beeldkwaliteit.

Belang van glasvezel

Rotterdam heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven door de gunstige ligging van de stad, het havengebied, de grote medische sector, de maakindustrie en de omvangrijke detailhandel. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Goede voorzieningen op het gebied van internet zijn hiervoor noodzakelijk.

Er is een enorme toename van internetactiviteiten en dataverkeer door het gebruik van onder andere social media, online winkelen en gaming. Maar ook zakelijke activiteiten als pinbetalingen, alarmsystemen, vergaderen en boekhouden verlopen steeds vaker via het internet. Ondernemers zijn afhankelijk van een goed en stabiel digitaal netwerk.

De bestaande verbindingen in de stad, zoals ADSL of kabel, kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze toenemende vraag wel aan. Als gemeente zijn we blij met partijen die glasvezel aanleggen en glasvezelinternet aanbieden. Het is een belangrijke voorziening voor alle Rotterdammers. Met een hoogwaardig glasvezelnetwerk in de stad zijn we voorbereid op de toekomst.

Glasvezel voor bedrijven

In Rotterdam kunnen op vrijwel alle bedrijventerreinen meerdere leveranciers glasvezelinternet aanbieden. Hier vindt u een overzicht van alle glasvezelleveranciers per bedrijventerrein. Voor meer informatie over prijzen en abonnementen kunt u rechtstreeks contact zoeken met de betreffende partijen. Houdt u er rekening mee dat als u een glasvezelverbinding via deze partijen laat aanleggen, de aanleg (deels) als eenmalige aansluitkosten wordt doorbelast. Uiteraard is dat opgenomen in de offerte die u van tevoren ontvangt.

Glaspoort

In 2022 is Glaspoort gestart met de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen. In tegenstelling tot de bovenstaande glasvezelaanbieders legt Glaspoort gratis een glasvezelverbinding aan naar alle bedrijfspanden op de bedrijventerreinen, zonder dat een abonnement verplicht is. Het advies van de gemeente is om deze glasvezelaansluiting aan te laten leggen, ook al gaat u er nu geen gebruik van maken. Dit vergroot uw keuzemogelijkheid en als u het pand verlaat dan heeft de nieuwe gebruiker er mogelijk wel interesse in.

Bij bovenstaande overzichten ‘Per gebied’ en ‘Bedrijventerreinen’ kunt u zien waar door Glaspoort glasvezelverbindingen aangelegd zijn.

Via deze link komt u bij de contactgegevens van Glaspoort. Link opent een externe pagina.

Uw bedrijf is gevestigd in een woonwijk of winkelstraat

Zit u niet op een bedrijventerrein maar heeft u bijvoorbeeld een winkel of bent u gevestigd in een woonwijk, dan kunt u gebruik maken van het glasvezelnetwerk voor bewoners. De gemeente legt zelf geen glasvezel aan naar woningen, maar is afhankelijk van commerciële partijen die dit aanleggen en aanbieden. Meer informatie over glasvezel in Rotterdam vindt u op de pagina Glasvezel.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

De informatie op deze pagina is alleen bedoeld voor zakelijke abonnementen. Informatie over glasvezel voor particulieren kunt u vinden op de webpagina Glasvezel.