Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Onderneming starten

U wilt in Rotterdam een nieuw bedrijf beginnen en de zaken vanaf het begin slim en concreet aanpakken. Wij helpen u graag op weg.

Startende én gevestigde ondernemers kunnen voor al hun vragen terecht bij de Ondernemersbalie. Die  helpt u graag verder met uw vraag over ondernemen in Rotterdam. U kunt uw vraag stellen per e-mail. Link opent een externe pagina of telefonisch via 010 267 40 30.

Vergunningen

Heeft u een vergunning nodig? Als ondernemer krijgt u te maken met verschillende vergunningen. De medewerkers van de Ondernemersbalie informeren u over welke vergunning precies voor uw situatie nodig is, hoe u deze aanvraagt, en wat de kosten en voorwaarden zijn.

Onderneming starten vanuit uitkering

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen is er onder andere voor mensen met een (bijstands-)uitkering die een onderneming willen starten.

Huisvesting

Op zoek naar een bedrijfshal, kantoorruimte of winkelruimte in de regio Rotterdam? Bekijkt u dan de factsheet 'op zoek naar een pand' of bekijk de pagina Pop up-loket.

Gaat uw bedrijf verhuizen? Geef dat dan zo snel mogelijk door aan de gemeente. Geef uw verhuizing ook altijd door aan Belastingen, om de aanslagen gemeentelijke heffingen te wijzigen. Stuur een kopie mee van één van de volgende documenten:

  • De bevestiging van de adreswijziging die u van de Kamer van Koophandel heeft ontvangen.
  • Het huurcontract van het pand waar u naar toe verhuist.

Coaching