Entrepot - Noordereiland
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 06-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/entrepot-noordereiland/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Noordereiland is een wijk met een rijke geschiedenis. De Willemsbrug, de Koninginnebrug en De Hef zorgen voor verbinding met het vasteland. Het Entrepotgebied is juist één van de jongste wijken.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Fatima Afquir

Fatima Afquir

Samet Alici

Samet Alici

Jan-Philip van Mourik (voorzitter)

Jan-Philip van Mourik

Theo Peeterman

Theo Peeterman

Willem van Randwijk

Willem van Randwijk

Desiree Scheid

Desiree Scheid

Thomas Verhoeven

Thomas Verhoeven

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Entrepot-Noordereiland, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.