eHealth
Gepubliceerd op: 17-01-2019
Geprint op: 17-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/ehealth/
Ga naar de hoofdinhoud

Videochatten met uw dokter, stappen tellen met de telefoon, een robot die ouderen herinnert aan hun afspraken of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen: het zijn allemaal voorbeelden van eHealth.

eHealth zijn alle digitale toepassingen in de zorg. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk om eHealth te ondersteunen. Door dit soort technologische toepassingen kunnen mensen langer thuis wonen, of gezonder ouder worden. eHealth kan ook helpen bij een gezondere leefstijl of mensen ondersteunen die mantelzorger zijn.

Quickscan

De gemeente Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van eHealth toepassingen door Rotterdamse zorg- en welzijnsorganisaties. Het doel van deze quickscan was om inzicht te krijgen in huidig en mogelijk toekomstig gebruik van eHealth toepassingen door deze organisaties, en de factoren die hierop van invloed zijn. De uitkomst van dit onderzoek zijn beschreven in een quickscan. Als u geïnteresseerd bent in het rapport, kunt u dit opvragen via ds.ganput@rotterdam.nl.

eHealth-activiteiten in Rotterdam

Door het jaar heen vinden er in Rotterdam activiteiten plaats op het gebied van eHealth. Deze activiteiten zijn bedoeld om kennis te maken met de mogelijkheden van eHealth. Op de website Gezond010.nl vindt u een terugblik op de diverse activiteiten.

De beste apps voor uw gezondheid!

Er zijn zoveel gezondheidsapps en -websites. Je weet gewoon niet welke apps betrouwbaar en handig zijn. Daarom kunt u terecht bij de GGD AppStore. Hier vindt u betrouwbare gezondheidsapps en -websites die worden aanbevolen door GGD’en.