Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

FitFestivals

Gezond ouder worden gaat niet altijd vanzelf. Op de FitFestivals 55+ kunt u tests en activiteiten doen, die te maken hebben met gezond eten en drinken, bewegen en slimme technologie (eHealth). Zodat u als Rotterdammer van 55+ ook gezonder ouder kunt worden.

De Rotterdamse bevolking vergrijst. Bovendien worden Rotterdammers steeds ouder. Het liefst blijven zij zo lang mogelijk gezond, fit en zelfstandig. Mensen blijven ook langer gezond als ze aan de slag gaan met hun talenten. Daar helpt de gemeente hen graag bij. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam met welzijnsorganisaties uit de stad FitFestivals 55+ op verschillende plekken in Rotterdam.

Gezonder en gelukkiger leven

De FitFestivals 55+ zijn er om de gezondheid van Rotterdammers van 55 jaar en ouder in de verschillende gebieden te verbeteren. Tijdens de evenementen leren 55-plussers hoe ze gezond en gelukkig kunnen leven in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld door veel te bewegen, gezond te eten en drinken, genoeg te ontspannen, hun talenten te benutten en moderne technologie (of eHealth) te gebruiken. Iedereen kan wel iets doen voor zichzelf of een ander.

Op een makkelijke, positieve manier worden tests en activiteiten aangeboden, die te maken hebben met de gezondheid, het dagelijks leven en talentontwikkeling van de 55-plussers. Welzijnsorganisaties uit de wijken verzorgen de activiteiten. U vindt op een FitFestival organisaties die:

  • u advies geven over sport en beweging
  • u leren over moderne technologie
  • u helpen met het inzetten van uw talenten
  • u informeren over gezondere voeding
  • u leren om (beter) Nederlands te spreken en begrijpen
  • helpen bij sociale activiteiten, zoals samen wandelen.

Geplande FitFestivals

Op de website Actief in Rotterdam. Link opent een externe pagina vindt u een actueel overzicht van alle FitFestivals die georganiseerd worden.

Terugblik FitFestival Pernis, voorjaar 2022

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over FitFestivals op de website Actief in Rotterdam. Link opent een externe pagina.