Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 13 min

eHealth

Beeldbellen met uw dokter, stappen tellen met de telefoon, een robot die ouderen herinnert aan hun afspraken of een digitaal hulpplan voor mensen met mentale klachten: het zijn allemaal voorbeelden van eHealth.

eHealth zijn alle digitale toepassingen die u helpen om gezond te blijven. eHealth verbetert de toegankelijkheid, kwaliteit en doelmatigheid van zorg en ondersteuning. Daarom stimuleert de gemeente Rotterdam de inzet van eHealth. Dit soort technologische toepassingen geeft Rotterdammers meer regie op hun eigen gezondheid. Ook kunnen we met eHealth zorg en ondersteuning sneller en op de juiste plek leveren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld langer prettig thuis blijven wonen of een gezondere leefstijl ontwikkelen. En we kunnen uw hulpverleners of mantelzorgers beter ondersteunen.

Voorbeelden van eHealth in Rotterdam

In Rotterdam zijn er al meerdere initiatieven gestart om meer eHealth in te zetten. 23 zorg- en welzijnsorganisaties in Rotterdam kregen hiervoor subsidie van de gemeente. Zij zijn in april 2021 gestart met hun projecten. Hieronder lichten we een aantal initiatieven toe.

Rotterdamse eHealth initiatieven

Wat heeft u aan eHealth?

Er zijn tegenwoordig veel van toepassingen van eHealth beschikbaar.  Maar welke passen het beste bij uw situatie? Daarvoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij de Digitale Zorggids. Link opent een externe pagina en de GGD AppStore. Link opent een externe pagina. Hier vindt u betrouwbare toepassingen van eHealth, gezondheidsapps en -websites die de GGD aanbeveelt.

Wilt u kennismaken met toepassingen van eHealth?

Bent u benieuwd hoe u langer prettig en veilig thuis kunt blijven wonen met behulp thuistechnologie en andere slimme oplossingen? Ga dan eens langs bij een van de Comfortwoningen. Link opent een externe pagina. U vindt ze in Delfshaven, IJsselmonde, Hoogvliet of Prins Alexander.  Bekijk hieronder een video van een Comfortwoning.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van eHealth?

Heeft u hulp of uitleg nodig bij toepassingen van eHealth? Dan kunt u gratis terecht bij Bibliotheek Rotterdam. Link opent een externe pagina, en de Digicafés in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. Datums en tijdstippen van de Digicafés vindt u op de website van Bibliotheek Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Op de website Rotterdam.hetinformatiepunt.nl. Link opent een externe pagina vindt u mogelijkheden om beter te leren omgaan met uw computer of mobiele telefoon. U vindt er de begeleiding van de bibliotheek. En het aanbod van welzijnsorganisaties en andere instanties in Rotterdam. Zij kunnen u helpen digitale vaardigheden te leren en te verbeteren. Het varieert van cursussen en een-op-een-begeleiding tot tips om zelf te oefenen met uw computer of telefoon.

Waar vindt u eHealthactiviteiten in Rotterdam?

Het hele jaar zijn er in Rotterdam activiteiten over eHealth. Deze activiteiten laten u kennis maken met de mogelijkheden van eHealth. De zorg- en welzijnsaanbieders die de activiteiten organiseren maken er reclame voor.

Meer informatie

Bent u een zorg- of welzijnsprofessional?  En wilt u nog meer weten over eHealth? Op de website van ReHA. Link opent een externe pagina (Rotterdam eHealth Agenda) staat een overzicht van de projecten, die met behulp van een gemeentelijke subsidie zijn gestart in Rotterdam.