Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Coolsingel

De Coolsingel is dé boulevard van Rotterdam. De straat is de belangrijkste straat in de stad. De nieuwe inrichting geeft de Coolsingel zijn uitstraling en allure van vroeger terug.

En zelfs meer dan dat: de Coolsingel is weer de trots van Rotterdam.

Na de herinrichting is het een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard geworden met monumentale allure door de nieuwe bestrating, het groen en de nieuwe verlichting. Doordat er minder autoverkeer is, is de Coolsingel nu een levendige straat waar u kunt flaneren, winkelen en waar u evenementen kunt bezoeken.

Inrichting

De nieuwe Coolsingel heeft aan de kant van de Lijnbaan een brede wandelpromenade gekregen met een bestrating van natuursteen. Daarnaast ligt het tweerichtingsfietspad. Er zijn ronde zitelementen, mooie straatlantaarns en groene bloem- en grasperken.

Aan de kant van het Stadhuis zijn 2 rijbanen voor autoverkeer. In het midden rijdt nog steeds de tram. Langs de trambaan staan nu meer bomen dan vroeger.

Tijdelijke bestrating

Een deel van de Coolsingel wordt tijdelijk bestraat met betonnen tegels in plaats van natuursteen.
De gekozen natuursteen voor de voetgangersgebieden wordt in India gemaakt. Ook India is getroffen door het coronavirus en heeft maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan. Hierdoor is de productiesnelheid van de steen lager. Er zijn daardoor niet genoeg stenen om het project af te ronden.
Het gaat om de stoep vanaf Westblaak tot voorbij het Stadhuisplein. Steeds als er weer stenen beschikbaar zijn, worden er stukjes stoep neergelegd. Dat aanleggen gebeurt in overleg met de ondernemers. Voetgangers hebben geen last van de werkzaamheden.
Het is nog niet duidelijk wanneer alle bestrating helemaal klaar zal zijn.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de Coolsingel, bel dan met 14 010.