Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Carnisse Eiland

Carnisse is één van de wijken op Zuid die de gemeente voor meer mensen aantrekkelijk wil maken. Daarom komt er tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef een nieuwe buurt: Carnisse Eiland.

Er worden ongeveer 500 nieuwe woningen gebouwd en er komen goede voorzieningen, zoals een centraal ontmoetingsplein dat we samen met bewoners inrichten.De 500 nieuwe woningen zijn een mix van allerlei soorten, zowel koop als huur (sociale en middenhuur).

Door de indeling van Carnisse Eiland krijgt Carnisse een betere verbinding met het Zuiderpark, onder andere door een grote open doorgang te maken met veel groen en nieuwe bruggen. Zo kunnen bewoners van Carnisse makkelijker naar het Zuiderpark lopen of fietsen.

Op deze webpagina leest u meer over de plannen en hoe u kunt meedenken.

Video's

Om het plan toe te lichten, zijn 3 video’s gemaakt.

Raadsvoorstel en raadsbesluit

Op 21 december 2021 is een raadsvoorstel naar de gemeenteraad gestuurd over het plan voor Carnisse Eiland. Op 9 februari 2022 besprak de commissie bouwen, wonen en buitenruimte het voorstel. Daarna heeft de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van Carnisse Eiland vastgesteld.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Heeft u vragen, wilt u meedenken of wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een e-mail naar CarnisseEilandSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Als u het stedenbouwkundig plan in wilt zien, kunt u ook mailen naar CarnisseEilandSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.