Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Pendrecht Zuidwijk

In de periode na de Tweede Wereldoorlog was er in Rotterdam een groot gebrek aan woonruimte. Daarom werd, vanaf de jaren 50, de wijk Zuidwijk en daarna Pendrecht gebouwd. Beide wijken hebben een ruime opzet en veel groen.

Zuidwijk wordt één van de Zuidelijke Tuinsteden genoemd. In Pendrecht is Plein 1953 het hart van de wijk. Met winkels en maatschappelijke voorzieningen. De Slinge vormt een doorgaande weg langs beide wijken. De wijken worden gescheiden door metrostation Slinge.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Groepsfoto Wijkraad Pendrecht Zuidwijk
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Contact

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: