Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Brinkplein

Het is al lang de wens van inwoners, ondernemers en gemeente dat het dorpscentrum van Hoek van Holland een aantrekkelijker woon- en winkelgebied wordt. Het verbeteren van het Brinkplein is daarbij het belangrijkst.

De openbare ruimte en gebouwen van het Brinkplein, de Prins Hendrikstraat, de Rietdijkstraat en de routes naar het metrostation Hoek van Holland Haven zijn onderdeel van het plan. Uit gesprekken met bewoners en ondernemers komt naar voren dat ze het dorp levendiger en groener willen zien en dan vooral het centrum. Het moet wel goed bereikbaar blijven, maar rondom de winkelstraten mogen wel minder auto's gaan rijden.

Nieuws

Ambitiedocument Dorpscentrum

De gemeente heeft in maart 2022 het ambitiedocument voor het dorpscentrum vastgesteld. Hierbij zijn bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gebiedscommissie betrokken. In het ambitiedocument staan plannen, doelen en vervolgstappen in voor het dorpscentrum.

Bekijk het Ambitiedocument Dorpscentrum Hoek van Holland op Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Rietdijkstraat

De Rietdijkstraat nemen we mee in de plannen voor het Brinkplein. De meest zonnige plek van het Brinkplein kan zo beter ingezet worden. De mooie gebouwen, horeca en winkels aan de Rietdijkstraat worden zo meer onderdeel van het gehele plein. De Rietdijkstraat blijft wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers, nooddiensten en het laden en lossen.

Uitvoering Wijkverrijker

De uitvoering van Wijkverrijker begon op 18 februari in het bijzijn van wethouder Karremans. Inmiddels zijn de laatste restpunten afgerond in juni 2022. Op het plein staan nu nieuwe 'plantvakken', met daarin negen nieuwe bomen, verschillende grassen en siergroen. In totaal gaat het om ongeveer 250 vierkante meter extra beplanting. Deze planten zijn ook te vinden in de duinen van de Hoek.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u mailen naar GebiedHoekvanHolland@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bellen naar 14 010.

Brieven, participatieverslagen en andere documenten kunt u opvragen bij projectsecretaris Ruud Langeveld. Link opent een externe pagina. Ook voor andere vragen kunt u contact met hem opnemen.