Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Dahliablok

De gemeente sloopt het Dahliablok in de wijk Bloemhof aan de Dahliastraat, Jasmijnstraat en Lange Hilleweg. Er komen ongeveer 30 nieuwe koopwoningen.

Met het bouwproject Bomen voor Bloemhof is deze wijk op Zuid straks 32 koopwoningen, in het midden tot hoge segment, rijker. De nieuwbouw komt op de plek van het blok tussen de Dahliastraat, Jasmijnstraat en Lange Hilleweg. Dit oude blok wordt gesloopt omdat het in zeer slechte staat is. Ontwikkelaar Stevast Baas & Groen zal naar verwachting begin volgend jaar beginnen met de bouw van de woningen.

WanneerWat
Juni 2017 tot nuTijdelijk beheer woningen/gebouw
Eerste kwartaal 2023Start sloop
Begin 2025Start nieuwbouw

Meer groen

Het plan Bomen voor Bloemhof zorgt ook voor meer groen in de wijk omdat het blok een grote groene binnentuin krijgt. Deze binnentuin nodigt ook uit tot samenleven en betrokkenheid bij de omgeving.

Nationaal Programma Rotterdam Zuid

Het bouwplan is onderdeel van de gezamenlijke meerjarige aanpak vanuit het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) waarin gemeente, corporaties, werkgevers, Rijk, OM, Politie, Zorgsector en scholen samenwerken om de kansen van bewoners van Zuid te vergroten.
Meer informatie op de website van Stevast. Link opent een externe pagina.