Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Afvoerreparatie

We moeten regelmatig met enige spoed reparaties uitvoeren aan de waterafvoer onder de straat.

Om bij de waterafvoer te komen, breken we een deel van de straat open en gaan we graven. We sluiten de straat (deels) af voor auto’s, u kunt er ook niet parkeren.

Wat is er aan de hand?

Als we met spoed in uw straat moeten werken, kan het gaan om:

  • een verstopte rioolaansluiting
  • een kapotte afvoer van het regenwater of straatkolk (afvoerput)
  • een kapotte hoofdriolering.

Hoe lang duurt de reparatie?

Meestal duren de werkzaamheden niet langer dan 1 werkdag. Maar als de schade groter is, kan het langer duren. Heeft u hier vragen over? Loopt u dan even langs de mensen die aan het werk zijn, of neem contact op met het gebiedskantoor van Stadsbeheer.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Tijdens de reparaties kunt u gewoon uw wc blijven doorspoelen en water blijven gebruiken. Als de hoofdriolering kapot is, kan dat voor stankoverlast op straat zorgen.

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplekken en moet u misschien omrijden. Voetgangers en fietsers kunnen meestal wel erlangs.

Moet u toch de straat in met een auto?

Hebt u een invalideparkeerplaats, gaat u verhuizen, trouwen of heeft u een andere reden? Belt u ons via telefoonnummer 14 010 (zonder 010 ervoor), dan zoeken we een oplossing.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 010. Wilt u meer weten over de riolering? Kijk dan op de webpagina Waterloket.