Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 12 min

Overschie-Oost

De gemeente is bezig met groot onderhoud aan de riolering en de ruimte buiten in Overschie-Oost. Dat is het gebied tussen de A13, de Kedichemstraat, De Rotterdamse Schie, en de Blankenburgsingel en de Strijpesingel.

We werken sinds zomer 2022 aan fase 2. Dat is het gebied tussen de Abtsweg en de Rotterdamse Schie, ten noorden van de Zouteveenstraat.

Wat pakken we aan?

Er komt nieuwe riolering, bestrating en groen. Stedin en Evides vervangen meteen gas- en waterleidingen en soms ook elektriciteitskabels. In een aantal gevallen vervangt Stedin ook uw huisaansluiting voor gas of elektriciteit. U wordt hier apart door Evides en Stedin over geïnformeerd. Door samen te werken hoeft de straat minder vaak open. De straten en plantsoenen worden weer opgehoogd, want die zijn in de loop van de tijd verzakt. Dan kunnen we ook de straat anders inrichten.

Planning in fasen

Omdat het om een groot gebied gaat, werken we in fasen.

Kaart van het gebied waar de werkzaamheden zijn, met een indeling in 3 fasen.
  • Fase 1A: is klaar
  • Fase 1B: is klaar
  • Fase 2: duurt waarschijnlijk tot voorjaar 2024
  • Fase 3: start waarschijnlijk eind voorjaar 2024

Fase 2

Voor we in uw straat komen werken, sturen we u een brief.

Bereikbaarheid en parkeren

Waar we aan het werk zijn, kan geen verkeer de straat in. Ook kunt u daar niet parkeren. Met borden leiden we het verkeer om. We werken steeds maar aan enkele straten tegelijk, zodat uw wijk goed bereikbaar blijft.

Gehandicaptenparkeerplaats, verhuizing of andere vraag?

Hebt u een gehandicaptenparkeerplaats, gaat u verhuizen of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons dan.

Nieuwe inrichting van fase 2

In 2019 en 2020 haalden we ideeën bij u op, tijdens de bewonersavond en ook nog digitaal over de Cronesteinstraat. Die hebben we gebruikt voor de nieuwe inrichting van fase 2 in Overschie-Oost.

Fase 3

Eind  2024 vervangt de gemeente ook in uw deel van de wijk het riool, in fase 3A. Dan is er ook een kans om de straten anders in te richten.
Fase 3A is de Buttervlietstraat, Beeningerstraat, Ameidestraat, Ruggeweg en Rammelandstraat. Fase 3B is de Abtsweg, de Kedichemstraat en het Mookhoekplein tot aan de Ziedewijstraat. Het ontwerp van fase 3a is klaar. Het ontwerp is het resultaat van de wensen van bewoners en hun reactie op een voorlopig ontwerp. U kunt het definitieve ontwerp bekijken op de site Rotterdam Aan De Slag. Link opent een externe pagina.

Dit verandert er in de Buttervlietstraat, Beeningerstraat, Ameidestraat, Ruggeweg en Rammelandstraat:

Fase 3b

Top 3 van wensen voor de Abtsweg

  1. Maatregelen om de snelheid te remmen.
  2. Meer groen en meer sfeer.
  3. Meer zebrapaden. 

Ook zien heel veel mensen graag dat er meer gezellige winkels komen op de Abtsweg.

Meer informatie

Volg de werkzaamheden via de Rotterdam Aan de Slag!-app, die u downloadt via de app-store. U kunt dan aangeven meldingen te willen ontvangen.

Heeft u vragen over fase 2?

Dan is Aannemer De Bruyn & Nelisse uw contactpersoon tijdens de werkzaamheden. Neemt u contact op met Jaco Nelisse, telefoon 010 313 38 49 of e-mail overschie@debruynennelisse.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u vragen over fase 3?

Mail dan naar overschieoostso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Vragen over de werkzaamheden van Stedin?

Mail pieter.schippers@stedin.net. Link opent een externe pagina. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met het storingsnummer van Stedin: 0800 90 09 (gratis).

Vragen over de werkzaamheden van Evides?

Mail r.vanbeek@evides.nl. Link opent een externe pagina. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met het storingsnummer van Evides: 0900 07 87.