Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Bedrijvenraad Spaanse Polder en Noord-West

De Bedrijvenraad Spaanse Polder en Noord-West zet zich in voor de ontwikkeling en verbetering van het industriegebied Spaanse Polder en Noord-West.

De Bedrijvenraad vertegenwoordigt de belangen van de ondernemers in de Spaanse Polder en Noord-West en werkt samen met de overheid om de uitdagingen van het gebied aan te pakken. De Bedrijvenraad geeft gevraagde- en ongevraagde adviezen richting het college van de gemeente Rotterdam.

Nieuws

Op 9 mei 2023 is de eerste digitale nieuwsbrief Spaanse Polder verschenen. U kunt alle edities bekijken in het archief. Link opent een externe pagina. Wilt u zich abonneren op de nieuwsbrief? Meldt u aan. Link opent een externe pagina

Bedrijventerrein Spaanse Polder

De Spaanse Polder is een bedrijventerrein in Rotterdam op de grens met Schiedam. Een klein gedeelte van de Spaanse Polder, tussen de Strickledeweg en de Schiedamse Schie, valt onder de gemeente Schiedam.

Het bedrijventerrein beslaat een oppervlak van ongeveer 190 hectare en er zijn 200 bedrijven gevestigd, met name in de branches groothandel, autobedrijven en food. Samen met Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West en Bedrijventerrein Airport Rotterdam-The Hague vormt Spaanse Polder het grootste stedelijke bedrijventerrein in Nederland.

Groepsfoto van de Bedrijvenraad Spaanse Polder en Noord-West. Foto: Roel Dijkstra
Groepsfoto van de Bedrijvenraad Spaanse Polder en Noord-West. Foto: Roel Dijkstra

Leden van de Bedrijvenraad van links naar rechts:
Erwin Weststrate (directeur All Prevent), Jaap Moree (Manager Finance & Control), Frank Kapsenberg (directeur Kapsenberg van Waesberge), Martijn Verbeek (directeur Bond for Web Solutions), Cok Verkleij (directeur Buitendijk Maaltijden), Michel Driessen (CEO Verstegen Spices & Sauces), Kitty Batist (directeur HR Euro Caps), Gerry Oosterbaan (directeur RMC), Jan Boom (directeur Aldowa) en Mehmet Kolay (directeur Stahliecam automaterialen). De twee leden die niet op de foto staan: Edwin van Schajik (dga Van Nelle fabriek) en Robbert van Opstal (advocaat bij ‘Salomons Beelaerts advocaten).

Wilt u contact opnemen met de Bedrijvenraad? Mail dan naar gebiedspaansepolder@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Gebiedsvisie

In 2035 is de Spaanse Polder het meest groene en duurzame bedrijventerrein voor zware bedrijvigheid ter wereld. Dat is de ambitie die de ondernemers en de gemeente hebben vastgesteld in de 'Gezamenlijke gebiedsvisie Spaanse Polder 2035; de groene longen van de Rotterdamse Economie'. Meer informatie vindt u op de website:

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: