Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Overschie

Overschie is een van de dunst bevolkte gebieden van Rotterdam: 16 km² voor 19.200 inwoners. 'Het dorp' is kleinschalig en vriendelijk en enkel een kwartiertje vandaan van het centrum van Rotterdam.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Wijkraad Overschie. Foto: 010portraits
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: 010portraits.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Nieuws

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Overschie, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.