Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Overschie

Welkom op de website van Overschie. Hier vindt u een verzameling van wijknieuws, projecten van de gemeente, activiteiten waar u aan mee kunt doen, handige adressen en informatie van uw wijkraad.

Lees voor meer informatie over uw wijk het wijkprofiel. Link opent een externe pagina of maak kennis met Overschie. Link opent een externe pagina. Volg ons op Facebook. Link opent een externe pagina en Instagram. Link opent een externe pagina.

Nieuws

Ontvang elke twee weken het nieuws uit uw wijk in uw mailbox. U leest over wat de gemeente allemaal doet in uw buurt, mooie initiatieven van wijkgenoten en andere belangrijke thema’s:Wijknieuws uit Overschie. Link opent een externe pagina.

Projecten van de gemeente in de wijk

Denk en doe mee

Cultuur en vrije tijd in de wijk

Handige adressen in de wijk

 • Wijkhub: Een Wijkhub is een plek waar medewerkers van de gemeente en wijkpartners werken. U bent er welkom met  uw vragen en uw ideeën. Een afspraak maken is niet nodig. Er is een gastheer of gastvrouw die u te woord staat. Het adres is Abtsweg 26. De Wijkhub is open van maandag tot en met donderdag van 10 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag.
 • Huis van de wijk - de Halte: De Halte is een ontmoetingsplek voor mensen in Overschie. Het adres is: Hoge Schiehof 39.
 • Vraagwijzer: heeft u vragen over zorg, gezondheid, geld, juridische zaken of problemen thuis, zoals huiselijk geweld? Dan kunt u terecht bij de Vraagwijzer.
 • Mijn Loket: U kunt op Mijn Loket informatie vinden over diensten en producten van de gemeente Rotterdam en deze direct online regelen, aanvragen of bekijken.
 • WMO radar:. Link opent een externe pagina hier vindt u activiteiten en ondersteuning voor bewoners, jong en oud. 
 • Afval: Hier vindt u informatie over grofvuil, milieuparken, afvalscheiden en de ophaaldagen voor huiscontainers. 
 • Wijkagent. Link opent een externe pagina: Op de website van de politie kunt u vinden wie uw wijkagent is.
 • Natuurlijk in Overschie. Link opent een externe pagina: Hier vindt u een overzicht van alle verenigingen en organisaties die in Overschie actief zijn, en welke activiteiten ze organiseren.
 • Handige adressen in Overschie: In Overschie zijn er veel organisaties en instanties waar u terecht kunt met vragen, klachten en ideeën over uw wijk. De gemeente heeft al deze adressen, telefoonnummers en websites op een kaart gezet. Deze kaart is te vinden in de Wijkhub (Abtsweg 26) of het Huis van de wijk - De Halte (Hoge Schiehof 39). Wilt u ‘m liever digitaal ontvangen? Stuur dan een verzoek naar gebiedoverschie@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
 • Hulp bij geldzorgen. Link opent een externe pagina. Heeft u geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen! 
 • Voedselbus. Link opent een externe pagina: elke woensdagmiddag gratis groente, fruit, brood en zuivel op het Mookhoekplein.

Wijkraad

Overschie heeft een wijkraad. Als bewoner heeft u de wijkraad zelf gekozen. Daarmee is de wijkraad een vertegenwoordiging van bewoners uit de wijk. De wijkraad zet zich in voor alles wat er speelt in de wijk. Via de wijkraad kunt u bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die u belangrijk vindt in Overschie. Wat de wijkraad is en doet leest u op de pagina Wijkraden. Op Wijkraad.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina kunt u meer lezen en foto's zien van de wijkraadsleden. 

De wijkraad Overschie
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Sanne Romeijn.

Meer informatie

Wilt u iets vragen of melden aan de gemeente of uw wijkraad? U kunt ons bereiken via: