Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Overschie

Overschie is een van de dunst bevolkte gebieden van Rotterdam: 16 km² voor 19.200 inwoners. 'Het dorp' is kleinschalig en vriendelijk. Het ligt op een kwartier fietsen van het centrum van Rotterdam.

Werkzaamheden in de wijk

Denk en doe mee

  • Mijnrotterdam.nl. Link opent een externe pagina: Dat is de website waar u kunt meedenken en meebeslissen. Dat kan over plannen en projecten van de gemeente die gaan over Overschie.
  • Buurt Bestuurt: Wilt u meedenken en meewerken aan een betere buurt? Doe dan mee met Buurt Bestuurt. U en uw buren weten het best wat goed is voor Overschie.
  • Buurt Preventie: Een buurtpreventieteam bestaat uit actieve bewoners die elke week samen een ronde door de wijk lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Wilt u meedoen met buurtpreventie, kijk dan op de webpagina.

In de wijk

  • Huis van de wijk - de Halte: De Halte is een ontmoetingsplek voor mensen in Overschie. Het adres is: Hoge Schiehof 39.
  • Wijkhub: Een Wijkhub is een plek waar medewerkers van de gemeente en wijkpartners werken. U bent er welkom met  uw vragen en uw ideeën. Een afspraak maken is niet nodig. Er is een gastheer of gastvrouw die u te woord staat. Het adres is Abtsweg 26.
  • Mijn Loket: U kunt op Mijn Loket informatie vinden over diensten en producten van de gemeente Rotterdam en deze direct online regelen, aanvragen of bekijken.
  • Natuurlijk in Overschie. Link opent een externe pagina: Hier vindt u een overzicht van alle verenigingen en organisaties die in Overschie actief zijn, en welke activiteiten ze organiseren.

Over de wijk

Wie vertegenwoordigt mijn wijk?

Overschie heeft een wijkraad. Als bewoner heeft u de wijkraad zelf gekozen. Daarmee is de wijkraad een vertegenwoordiging van bewoners uit de wijk. De wijkraad zet zich in voor alles wat er speelt in de wijk. Via de wijkraad kunt u bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die u belangrijk vindt in Overschie. Wat de wijkraad is en doet leest u op de pagina Wijkraden

Wijkraad Overschie. Foto: 010portraits
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: 010portraits.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken. Ga naar de pagina Melding, vraag of klacht. Hier kunt u ook een compliment achterlaten.