Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Boomgaardshoek

In april 2025 start de gemeente Rotterdam met het groot onderhoud in uw buurt. De gemeente vervangt het riool. Als het werk in de ondergrond klaar is, maken we het buiten weer netjes, met bestrating, groen en verlichting. Het project heeft een doorlooptijd van 10 jaar.

Om ook in de toekomst een goed werkend rioolstelsel te houden, vervangen we in heel Rotterdam zo’n 40 kilometer rioolbuis per jaar. Veel riolering is in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw aangelegd. Die raakt nu aan het eind van de levensduur. Dat geldt ook voor het riool in uw buurt.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd om zo veel mogelijk regenwater en afvalwater van elkaar te scheiden. Hiervoor wordt een tweede buis aangelegd voor het regenwater in het openbare gebied.

Wat gaan we doen?

We vervangen het riool in deze buurt en naast het nieuwe riool leggen we ook een tweede, drainerende, buis aan. In uw wijk wordt ook een water-passerende bestrating aangebracht, zodat veel van het regenwater de grond in kan lopen in plaats van dat het afgevoerd en gezuiverd moet worden.
Na het werk in de ondergrond maken we het buiten weer netjes. Met bestrating, groen en verlichting.

Werkgebied

We gaan werken in de straten gelegen tussen de Duifhuisweg, Akkerwinde, Groene Kruisweg, Vorsche en Welhoeksedijk.

Hieronder ziet u een plattegrond met het werkgebied. Het werkgebied is opgedeeld in 5 fases. In 2025 beginnen we in fase 1. De andere fases volgen later.

Een plattegrond met daarop de 5 fases van de werkzaamheden in Boomgaardshoek.

Planning

De werkzaamheden zijn nog in voorbereiding. In april 2025 beginnen we met de werkzaamheden. Deze nemen ongeveer 10 jaar in beslag.  

Geen grote wijzigingen 

In de basis verandert er weinig aan de buitenruimte van de Boomgaardshoek. We brengen zoveel mogelijk de huidige indeling terug. Kleine wijzigingen die de wijk verbeteren kunnen we mogelijk wel meenemen. U kunt hier als bewoner van Boomgaardshoek over meedenken en uw wensen aangeven. 

Vragenlijst

We zijn benieuwd naar uw wensen en ideeën voor Boomgaardshoek. U weet als bewoner hoe de buitenruimte wordt gebruikt. U weet ook welke verbeteringen de wijk kan gebruiken. Groen, speelplekken, verlichting, enzovoort. 

Hoe doet u mee?  

Hieronder vindt u een link naar de vragenlijst. Hierin kunt u aangeven hoe u in de komende jaren betrokken wilt zijn bij kleine wijzigingen in uw wijk. Er zijn ook nog andere manieren om uw antwoorden door te geven.  

Wat we doen met de resultaten van de vragenlijst en de aandachtspunten
De resultaten van de voornoemde vragenlijst geven ons een goed beeld van uw informatiebehoefte en de manier waarop u betrokken wilt zijn. Om u te betrekken maken we rondwandelingen en houden we bijeenkomsten in uw wijk. Samen met u en met andere bewoners/ondernemers verzamelen we aandachtspunten. Met behulp van een landschapsarchitect verwerkt de gemeente die aandachtspunten in een voorlopig ontwerp. Dit plan presenteren wij aan u in de loop van 2024. 

Zo blijft u op de hoogte

In 2024 zijn er informatiebijeenkomsten in uw wijk. U hoort daar over de werkzaamheden en wat die voor u betekenen. We houden u op de hoogte met nieuwsbrieven, de webpagina en sociale media. We willen er alles aan doen om de komende periode met elkaar in gesprek te blijven over eventuele veranderingen. We laten u telkens op tijd weten wat u kunt verwachten en waar we aan het werk zijn. 

Volg het project via RADS!

Het project Boomgaardshoek is te volgen via de Rotterdam Aan de Slag! -app, ofwel RADS. U kunt de app gratis downloaden via de Appstore of Playstore. 

Zoek en volg het project Boomgaardshoek, zo ontvangt u direct een melding bij een nieuw bericht en blijft u op de hoogte van alles wat er gebeurt tijdens de uitvoering van het project. 

Vindt u een app op uw mobiele telefoon niet prettig? Dan kunt u ook gebruik maken van de websiteversie via rads.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar het projectteam via boomgaardshoek@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of laat een terugbelverzoek achter via telefoonnummer 14 010. 
Heeft u een melding over de buitenruimte? Dat kan ook online via de pagina Melding over de buitenruimte.