FitFestivals 55+
Gepubliceerd op: 04-11-2019
Geprint op: 11-05-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/fitfestivals/
Ga naar de hoofdinhoud

Gezond oud worden gaat niet altijd vanzelf. Op de Fitfestivals 55+ kunt u tests en activiteiten doen die te maken hebben met gezond eten en drinken, bewegen en slimme technologie (eHealth) voor het dagelijks leven van de 55+ Rotterdammers.

Steeds meer Rotterdammers bereiken de leeftijd van 55 jaar. Ze worden bovendien steeds ouder. Dan wilt u graag gezond zijn. Sommige inwoners willen zich blijven ontwikkelen, en hun talenten inzetten voor de samenleving. Anderen kunnen juist wel een duwtje in de rug gebruiken. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met Schuttelaar & Partners de komende maanden ‘FitFestivals 55+’ op verschillende plekken in Rotterdam.

Geplande FitFestivals

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten om alle geplande Fitfestivals in 2020 per direct te laten vervallen, inclusief voorbereidingen. De Fitfestivals vragen om een gedegen en goede voorbereiding, wat door COVID-19 belemmerd wordt. De gemeente Rotterdam gaat samen met partners op zoek naar andere mogelijkheden om het belang van gezond en vitaal ouder worden onder de aandacht te brengen bij (toekomstige) ouderen.

FitFestivals

De FitFestivals 55+ zijn er om de gezondheid van 55+’ers in de verschillende gebieden te verbeteren. Tijdens de evenementen maken Rotterdammers uit de 55+-doelgroep mee hoe ze gezond en gelukkig kunnen leven in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld door goed te bewegen, gezond te eten en drinken, genoeg ontspanning te vinden, uw talenten te benutten en moderne technologie (eHealth) te gebruiken. Iedereen kan wel iets doen voor zichzelf of een ander.

Op een makkelijke, positieve manier worden tests en activiteiten aangeboden die te maken hebben met de gezondheid, het dagelijks leven en talentontwikkeling van de 55+’ers. Herkenbare organisaties en professionals uit de gebieden verzorgen de activiteiten. Zo verbinden zij zich aan de inwoners en de maatschappelijke opgave om gezond(er) en gelukkig(er) ouder worden in Rotterdam.

Gezondheidsdieren

De FitFestivals worden georganiseerd in de vorm van een safari. De safari neemt u mee door het leefgebied van zes 'gezondheidsdieren'. Elk gezondheidsdier heeft een herkenbare kracht, die door gezondheidspartners wordt benut. Deze zes dieren zullen u helpen aan een gezonder en gelukkiger leven:

  • de Cheetah: hier vindt u de partners die u helpen met sport en beweging
  • de Chimpansee: hier vindt u de partners die u leren over moderne technologie
  • de Leeuw: hier vindt u de partners die u helpen met talentontwikkeling
  • de Giraffe: hier vindt u de partners die u informeren over gezondere voeding
  • de Olifant: hier vindt u de partners die u helpen met taalvaardigheid
  • de Zebra: hier vindt u de partners die helpen bij sociale activiteiten.

Meer informatie

Benieuwd naar het Safari FitFestival 55+ of de ‘gezondheidsdieren’? Of wilt u iets anders delen over de FitFestivals 55+ in Rotterdam? Stuur dan een mailtje naar de organisatie van het FitFestival 55+, via fitfestival@schuttelaar.nl.