Registratie schoolloopbaan
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 24-11-2022
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/registratie-schoolloopbaan/
Ga naar de hoofdinhoud

Op deze pagina vind je informatie over de gegevens die de gemeente registreert over je schoolloopbaan.

Als je tussen de 18 en 23 jaar bent, kun je een verzoek/brief krijgen van de gemeente met de vraag of bepaalde gegevens over je schoolloopbaan nog kloppen.

Het is belangrijk dat de gemeente de juiste informatie heeft, als je bijvoorbeeld je startkwalificatie nog niet hebt behaald. Een startkwalificatie is een diploma op minimaal mbo 2 of van havo, vwo. Er kan ook ondersteuning worden geboden bij het vinden van werk of een andere vorm van dagbesteding.

Vragen en antwoorden

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat je aan een goede toekomst voor jezelf werkt. Bijvoorbeeld door het volgen van een goede opleiding of een goede baan vinden. Als uit gemeentelijke informatie blijkt dat je geen startkwalificatie hebt of aan het werk bent, kunnen we contact zoeken of langskomen voor ondersteuning om samen met jou te kijken wat het beste bij jou past.

Nee, je bent niet verplicht om informatie te geven. Het kan wel in jouw belang zijn om het juist wel te doen. Als wij bijvoorbeeld de verkeerde gegevens hebben, kunnen we contact zoeken terwijl dat niet nodig is.

Nee, jongeren waarbij geregistreerd is dat ze een startkwalificatie of werk hebben, krijgen geen brief. Ook jongeren die volgens onze informatie op school zitten, versturen we geen brief.

Tot 18 jaar ben je leer- of kwalificatieplichtig. Meer informatie over de leerplichtwet kun je lezen op de pagina Leerplicht.

De gemeente vindt het belangrijk dat je je startkwalificatie haalt, zodat je beter voorbereidt bent op je toekomst en waarmee o.a. meer kans maakt op een baan. Vandaar dat de gemeente je ook van 18 tot 23 jaar zal benaderen als je nog geen startkwalificatie hebt.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team verzuim, e-mail teamverzuim@rotterdam.nl.