Registratie schoolloopbaan
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 22-06-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/registratie-schoolloopbaan/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente registreert gegevens over je schoolloopbaan. Hier vind je informatie daarover.

Als je tussen de 18 en 23 jaar bent, kun je een brief krijgen van de gemeente met de vraag of bepaalde gegevens over je schoolloopbaan nog kloppen. De juiste gegevens legt de gemeente vast. Zo kan de gemeente de juiste ondersteuning bieden bij het vinden van een geschikte opleiding of werk.

Veelgestelde vragen

De gemeente vindt het belangrijk dat je op school zit of aan het werk bent. Op deze manier maak je de grootste kans op een goede toekomst. Als uit onze informatie blijkt dat je nu niet op school zit of aan het werk bent, kunnen we jou hulp aanbieden. Dit kost jou niks. Het kan je wel veel opleveren voor de toekomst.

Nee, je bent niet verplicht om informatie te geven. Het kan wel in jouw belang zijn om mee te werken. Als wij bijvoorbeeld de verkeerde gegevens hebben, nemen we straks contact met je op om je te helpen, terwijl dat niet nodig is. Dat is zonde van jouw en onze tijd.

Nee, jongeren van wie we weten dat ze een bepaald diploma of werk hebben, krijgen geen brief. Ook jongeren die volgens onze informatie op school zitten, versturen we geen brief.

Of je naar school moet, kun je lezen op de pagina Leerplicht.