Naar de middelbare school
Gepubliceerd op: 05-01-2021
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/naar-de-middelbare-school/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam en omgeving hebben schoolbesturen afspraken gemaakt over de overstap van leerlingen naar de middelbare school.

Op de OverstapRouteKaart ziet u wanneer en hoe u uw kind aanmeldt bij een middelbare school in Rotterdam en acht omliggende gemeenten, zoals Capelle aan den IJssel en Barendrecht.

De procedure voor aanmelden en plaatsen van leerlingen wordt in Rotterdam en omliggende gemeenten georganiseerd door Koers VO. Koers VO is een samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam.

Bezoek open dagen

Middelbare scholen organiseren van november tot en met februari (online) open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten. Ga samen met uw kind kijken! U leert dan de school beter kennen en u kunt er al uw vragen stellen. Op de websites van de middelbare scholen leest u wanneer deze activiteiten worden georganiseerd. Heeft uw kind hulp nodig en wilt u daarover met de middelbare school spreken? Maak dan een aparte afspraak met de school. Doe dit zo snel mogelijk. De middelbare school moet dit inplannen.

Middelbare scholen in Rotterdam

De middelbare scholen staan bij elkaar in een overzicht en op de kaart.

Aanmelden en bericht van plaatsing

De wettelijke deadline voor basisscholen om het definitieve schooladvies te geven is voor dit schooljaar tot 1 maart. In Rotterdam is de einddatum voor ouders om hun kind aan te melden bij een middelbare school 18 maart.

Na de centrale loting op 24 maart ontvangen ouders zo snel mogelijk een bericht van de middelbare school. Als de school moet loten en een kind wordt uitgeloot, dan informeert de middelbare school de ouders. Het dossier van het kind wordt automatisch doorgegeven aan de volgende school op de voorkeurslijst. Ouders moeten hun kind daarna zelf bij de andere school aanmelden.