Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Verkeersveilige scholen

Om kinderen (zelfstandig) van en naar school te laten lopen of fietsen, is een veilig gevoel in het verkeer en vertrouwen belangrijk. Door zelf te fietsen en lopen doen ze jong ervaring op in het verkeer, waarvan ze later voordeel hebben.

Gemeente Rotterdam biedt daarom verkeerslessen aan op basisscholen en middelbare scholen om ervoor te zorgen dat leerlingen en scholieren veilig kunnen deelnemen aan het verkeer.

Bij kinderen is het vermogen om afstand, snelheid en remweg in te schatten nog niet volledig ontwikkeld.

Het is belangrijk dat scholieren op jonge leeftijd veel verkeerservaring opdoen. In de verkeerslessen op basisscholen en middelbare scholen leren we scholieren op speelse wijze waar ze op moeten letten in het verkeer en welke gevaren er zijn. Voor jongeren op de middelbare school is het belangrijk dat zij hun verkeerskennis bijhouden en bijspijkeren. Dit doen we door middel van voorlichting, gast- en doe-het-zelf-lessen.

Er zijn drie lesprogramma's beschikbaar om leerlingen, van jong tot oud, meer kennis over en ervaring in het verkeer te geven.

Verkeerslessen op middelbare scholen

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de verschillende lesprogramma's of over verkeerseducatie in het algemeen? Neem dan contact met ons op via ons loket. Uw vraag of melding komt dan terecht bij de afdeling Verkeersveiligheid.