Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Scholen in de stad

Meestal is het voor kinderen prettig om naar een school dichtbij huis te gaan. Om u te helpen een school in de buurt te vinden, is er een plattegrond waarop alle scholen staan.

Scholen op de kaart

Op scholenopdekaart.nl. Link opent een externe pagina ziet u welke basisscholen en middelbare scholen bij u in de buurt zijn. Ook scholen voor speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs staan op deze kaart. U kunt hier eenvoudig scholen vinden en vergelijken.

U vindt praktische informatie, zoals adres en telefoonnummer, maar bijvoorbeeld ook wat ouders van de school vinden. En hoe de school is beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs.

U kunt ook contact opnemen met een school voor meer informatie en een gesprek. Of mensen in de buurt vragen naar hun ervaringen.

Peutergroep

Rotterdam heeft de Peutergroep (voorschool) waar iedere Rotterdamse peuter van 2 jaar tot 4 jaar een aantal uren per week naar toe kan. Het is een gezellige speelgroep waar peuters leren samen spelen. Het is een leuke en goede voorbereiding op de basisschool.

Onderwijshuisvesting (de schoolgebouwen)

De gemeente is verantwoordelijk voor het huisvesten van scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Hoe beter de leeromgeving, hoe beter kinderen kunnen leren. Op de kaart ziet u een overzicht van onderwijshuisvestingsprojecten in Rotterdam:

Een aantal van deze projecten:

Meer informatie

In het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Link opent een externe pagina vindt u de gegevens van alle geregistreerde kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen.