Jongerenloket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/
Spring naar het artikel

Rotterdamse jongeren kunnen met hun vragen terecht bij het Jongerenloket.

Is naar school gaan of werk vinden bijvoorbeeld lastig voor je? Of heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit, dan ben je van 18 tot en met 26 jaar welkom bij het Jongerenloket. Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Meer informatie over onze ondersteuning lees je hieronder.

Heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je beschermd- of begeleid wonen nodig? Kijk dan op de pagina Dak- en thuisloos waar je naartoe kunt.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenloket.

Bij psychische klachten geeft het Jongerenloket advies welke zorgaanbieder bij je past. Je kunt ook aangeven voor welke zorgaanbieder jij kiest. Via onderstaande links vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen. Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.

Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen bij het Jongerenloket. Hoe dit werkt lees je op de pagina uitkering jongeren.

Wil je een opleiding volgen of heb je vragen over bijvoorbeeld school, verzuim, leerplicht of toelatingseisen voor hbo/vo, neem dan contact op met het Jongerenloket. Je kunt ook kijken op onderstaande links.

Je wilt gaan werken. Maar bij welk bedrijf? En in welke functie? Het Jongerenloket kan jou wellicht adviseren, waarbij het draait om de volgende 3 vragen:

  1. Wat wil je?
    Misschien heb je al een leuke vacature gezien maar weet je niet goed hoe je moet reageren. Bij het Jongerenloket adviseren onze medewerkers jou over het schrijven van brieven en over hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.
  2. Wat kun je?
    Voordat jij mag komen werken, willen werkgevers weten wat jou zo'n goede medewerker maakt. Bij het Jongerenloket brengen wij samen jouw kwaliteiten, ervaring en kennis in kaart, zodat jijzelf een uitstekend cv kunt opstellen.
  3. Welke banen zijn er?
    Niet altijd zijn de banen die jij wilt en kunt beschikbaar. Of er zijn vacatures waarbij andere kandidaten meer ervaring of opleiding hebben dan jij. Gelukkig zijn er nog meer banen. Veel werkgevers vragen aan het Jongerenloket om kandidaten. Ook om een jongere zoals jij. Kom langs en bespreek wat de mogelijkheden voor je zijn.

Vragen aan het Jongerenloket

Twijfel je of het Jongerenloket de goede plek is voor jouw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet je in een paar klikken waar je het beste jouw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Contact of afspraak maken?

Wil je contact met het Jongerenloket of wil je een afspraak maken? Kijk dan op de contactpagina van het Jongerenloket voor de mogelijkheden. Of bel naar (010) 267 13 00.

\