Jongerenloket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 24-01-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/
Spring naar het artikel
Foto: Jim Schalekamp

Rotterdamse jongeren kunnen met hun vragen terecht bij het Jongerenloket. Is naar school gaan of werk vinden bijvoorbeeld lastig voor je?

Of heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit, dan ben je van 18 tot en met 26 jaar welkom bij het Jongerenloket. 

Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Locatie Jongerenloket

Je bent welkom bij het Jongerenloket in de publiekslocatie Centrum, aan de Coolsingel 40. Er zijn twee ingangen aan de twee zijkanten van het stadhuis. Een ingang vind je tegenover het politiebureau aan het Doelwater. De andere ingang is aan de Stadhuisstraat.
Kom je met het openbaar vervoer? Neem metro D of E naar metrostation Stadhuis.  

Dakloos

Heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? En/of heb je beschermd of begeleid wonen nodig? Als je tussen de 18 en 22 jaar bent kun je tussen 9.00 en 12.30 uur terecht bij het Jongerenloket. Je kunt bellen tussen 9.00 en 16.30 uur.

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 22, kijk dan op de pagina Dak- en thuisloos waar je naartoe kunt.

Vragen over school vanaf 16 jaar

Vanaf 16 jaar kun je bij ons terecht met vragen over school en leerplicht. Heb je meer zorgen? Bijvoorbeeld ook over geld, werk, wonen en je gezondheid? Dan helpt het wijkteam. Je kunt je daar aanmelden via een schoolmaatschappelijk werker of je huisarts.

Vragen aan het Jongerenloket

Heb je vragen aan het Jongerenloket? Bel dan tussen 8.30 en 17.00 uur naar (010) 267 13 00 of chat live met een medewerker tussen 08.30 en 17.00 uur. Je vindt het Jongerenloket aan Coolsingel 40, in het centrum.

Het Jongerenloket is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op deze tijden kun je altijd terecht voor algemene informatie, documenten inleveren en computers en printers gebruiken.

Twijfel je of het Jongerenloket de goede plek is voor jouw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet je in een paar klikken waar je het beste jouw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Afspraak maken, aanmelden en eerste gesprek

Wil je een afspraak maken voor een eerste gesprek? Bel dan (010) 267 13 00. We kunnen een afspraak maken als we deze informatie van je hebben:

 • Je naam
 • Je geboortedatum
 • Je telefoonnummer
 • De stad waar je woont
 • Wat je de laatste negen maanden deed: heb je gewerkt, zat je op school of deed je iets anders?
 • Of je alleen woont of samen met een partner
 • Of je een begeleider meeneemt; zo ja, wie is dat en waar werkt hij of zij?

Let op!

 • Heb je een uitkering en wil je een afspraak maken? Bel dan naar 14 010. Mailen voor een afspraak kan helaas niet.
 • Zit je in je zoekperiode en wil je een afspraak maken? Bel of mail dan naar je jongerenconsulent.

Gesprek zonder afspraak

Je kunt zonder afspraak tussen 9.00 en 15.00 uur langskomen voor een persoonlijk gesprek. Zodra een consulent je kan helpen, ben je aan de beurt. Dit kan een tijdje duren. Het komt soms voor dat je niet dezelfde dag geholpen kan worden. We maken dan een afspraak.

Wat moet je meenemen?

 • Een geldig legitimatiebewijs zoals een ID-kaart, paspoort of verblijfsdocument

Heb je onderstaande documenten? Neem deze dan ook mee, alsjeblieft: 

 • het bewijs dat je studiefinanciering is stopgezet, van DUO
 • het bewijs dat je geen inkomen hebt. Bijvoorbeeld je ontslagbrief of het bewijs einde uitkering van het UWV of een andere gemeente
 • ontslagbewijs detentie

Het Jongerenloket is gesloten op op Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ik wil werken aan mijn toekomst maar...

Je wilt graag verder met je leven, werken aan je toekomst. Maar de situatie waarin je zit, maakt dat moeilijk. Wil je meer informatie over onze ondersteuning? Klik dan op de links hieronder die op jou van toepassing zijn.

 • Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen
 • Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.
 • Ben je thuis- of dakloos in Rotterdam? Ga dan voor tijdelijke opvang en begeleiding naar het Jongerenloket.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenteam KBR op telefoonnummer (010) 498 45 01. Je krijgt dan een afspraak voor een eerste gesprek. Je kan ook langskomen op het Jongerenloket of bij een Vraagwijzer bij jou in de buurt.

Ik wil meer weten over:

Meer informatie

Jongerenloket
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Postbus 70014
3000KS Rotterdam

Contact voor jongeren
Heb je vragen over onderwijs, werk, geld, zorg of iets anders? Je kan mailen naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Bellen kan naar 14 010 of naar het directe nummer van je jongerenconsulent of wmo-adviseur.

Contact voor professionals
Begeleid je jongeren en wil je een afspraak maken voor een gesprek? Bel dan naar (010) 267 13 00. Je kunt ook zonder afspraak tussen 9.00 en 15.00 uur binnenlopen om een afspraak te maken.

Contactgegevens voor zorgaanbieders met vragen over de wmo
Heb je vragen over de wmo? Stel ze de dan telefonisch tussen 9.00 en 16.30 uur of mail naar teamcojwmomo@rotterdam.nl.