Spring naar het artikel

Rotterdamse jongeren van 16 tot en met 26 jaar kunnen met hun vragen terecht bij het Jongerenloket. Is naar school gaan of werk vinden lastig voor je?

Heb je geen vaste plek om te wonen of heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit, dan ben je welkom bij het Jongerenloket van gemeente Rotterdam. Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Heb je hier vragen over? Bel dan tussen 8.30 en 17.00 uur naar (010) 267 13 00 of chat live met een medewerker tussen 13.00 - 17.00 uur. Je vindt het Jongerenloket aan de Westblaak 122, tegenover de skatebaan. Het Jongerenloket is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op deze tijden kun je altijd terecht voor algemene informatie, documenten inleveren en computers en printers gebruiken.

Afspraak maken, aanmelden en eerste gesprek

Wil je een afspraak maken voor een eerste gesprek? Bel dan (010) 267 13 00. We kunnen een afspraak maken als we deze informatie van je hebben:

 • Je naam
 • Je geboortedatum
 • Je telefoonnummer
 • De stad waar je woont
 • Wat je de laatste negen maanden deed: heb je gewerkt, zat je op school of deed je iets anders?
 • Of je alleen woont of samen met een partner
 • Of je een begeleider meeneemt; zo ja, wie is dat en waar werkt hij of zij?

Let op!

 • Heb je een uitkering en wil je een afspraak maken? Bel dan naar 14 010. Mailen voor een afspraak kan helaas niet.
 • Zit je in je zoekperiode en wil je een afspraak maken? Bel of mail dan naar je jongerencoach.

Gesprek zonder afspraak

Je kunt zonder afspraak tussen 8.30 en 12.00 uur langskomen voor een persoonlijk gesprek. Zodra een coach je kan helpen, ben je aan de beurt. Dit kan een tijdje duren. Het komt soms voor dat je niet dezelfde dag geholpen kan worden. We maken dan een afspraak.

Wat moet je meenemen?

 • Een geldig legitimatiebewijs zoals een ID-kaart, paspoort of verblijfsdocument

Heb je onderstaande documenten? Neem deze dan ook mee, alsjeblieft: 

 • het bewijs dat je studiefinanciering is stopgezet, van DUO
 • het bewijs dat je geen inkomen hebt. Bijvoorbeeld je ontslagbrief of het bewijs einde uitkering van het UWV of een andere gemeente
 • ontslagbewijs detentie

Het Jongerenloket is gesloten op op Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ik wil werken aan mijn toekomst maar...

Je wilt graag verder met je leven, werken aan je toekomst. Maar de situatie waarin je zit, maakt dat moeilijk. Wil je meer informatie over onze ondersteuning? Klik dan op de links hieronder die op jou van toepassing zijn.

Kijk op de pagina over dak- en thuisloosheid voor meer informatie.

- Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen
- Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.
- Ben je thuis- of dakloos in Rotterdam? Ga dan voor tijdelijke opvang en begeleiding naar het Jongerenloket.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenteam KBR op telefoonnummer 010 - 498 45 01. Je krijgt dan een afspraak voor een eerste gesprek. Je kan ook langskomen op het Jongerenloket of bij een Vraagwijzer bij jou in de buurt.

Ik wil meer weten over:

Meer informatie over deze studietoeslag vind je hier.

Ben je tussen de 18 en 26 jaar en heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen bij het Jongerenloket. Hoe dit werkt lees je op de pagina uitkering jongeren.

De jongerencoaches van het Jongerenloket kunnen je helpen. Lees er hier meer over.

De jongerencoaches van het Jongerenloket kunnen je hierover adviseren. Lees er hier meer over.

De jongerencoaches van het Jongerenloket kunnen je helpen om aan de slag te komen. Lees er hier meer over.

Meer informatie

Jongerenloket
Westblaak 122
3012KM Rotterdam

Postbus 70014
3000KS Rotterdam

Heb je vragen over onderwijs, werk, advies, zorg of iets anders? Je kan op werkdagen tussen 13.00-17.00 uur live chatten met een medewerker. Je kan ook mailen naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Bellen kan naar 14 010 of naar het directe nummer van je coach.

Contact voor jongerenbegeleiders

Begeleid je jongeren en wil je een afspraak maken voor een gesprek? Bel dan naar (010) 267 13 00. Je kunt ook zonder afspraak tussen 8.30 en 12.00 uur binnenlopen om een afspraak te maken.

Andere tijden voor wmo-vragen!
Let op: heb je vragen over de wmo? Maak dan tussen 10.00 en 12.00 uur gebruik van het telefonisch spreekuur, via (010) 267 13 00. Live een afspraak maken kan ook als je tussen 9.00 en 12.30 uur langkomt.
Bel je op een ander tijdstip? Geen punt; we zorgen ervoor dat je teruggebeld wordt.