Jongerenloket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 05-03-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/
Ga naar de hoofdinhoud

Jongerenloket en het coronavirus: het Jongerenloket blijft open, maar past de dienstverlening aan. Dit betekent dat de medewerkers van het Jongerenloket je zo veel mogelijk via telefoon, beeldgesprekken en per mail zullen spreken en helpen.

Heb je gezondheidsklachten, zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts? Stel dan je bezoek uit. Of neem telefonisch of per mail contact op met het Jongerenloket.

Mondkapje verplicht

Landelijk is het per 1 december verplicht een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Dit geldt ook voor de publiekslocaties van de gemeente Rotterdam. Kom je zonder mondkapje, dan krijgt u deze gratis bij binnenkomst aangeboden.

Als je het mondkapje weigert, mag je niet naar binnen. Je moet het mondkapje dragen als je in de locatie loopt en in de wachtruimte zit. Ook met het mondkapje op blijft 1,5 meter afstand de regel.

Mondkapje vanaf 1 december verplicht in publiekslocaties gemeente Rotterdam

Uitzonderingen

De mondkapjesplicht geldt niet als je door een beperking of chronische ziekte geen mondkapje kunt dragen of opzetten. Je mag tijdens de afspraak bij de gemeente kort je mondkapje afzetten voor identificatie. Als je tijdens de afspraak wordt gescheiden van de medewerker door plexiglas mag het mondkapje ook af. Na de afspraak moet je het mondkapje weer opzetten.

Onze coronaregels op een rij:

 • Heb je klachten die passen bij corona, zoals verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid koorts of verhoging of plotseling verlies van reuk en smaak? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak.
 • Kom alleen naar uw afspraak. De gemeente maakt een uitzondering voor tolken en begeleiders. Ook voor hulpbehoevenden kan er een uitzondering worden gemaakt
 • Je kunt vanaf 5 minuten voordat je afspraak begint naar binnen
 • Voor binnenkomst wordt u gevraagd om je handen te desinfecteren
 • Een mondkapje is verplicht.
 • De 1,5 meter afstand regel blijft gelden
 • Een spatscherm (face shield) is volgens de Rijksoverheid geen vervanging voor een stoffen mondkapje in een publieke binnenruimte. Wil je meer weten over welke mondkapjes je wel en niet kunt gebruiken? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Als je werkgever de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) heeft aangevraagd, kan je salaris doorbetaald worden. Vraag dit na bij je werkgever.

Verlies je je baan, dan kan je via de website van het UWV een werkloosheidsuitkering (WW) aanvragen. Ook als oproepkracht, of met een nul-urencontract, kan je recht op WW hebben. Vraag de WW zo snel mogelijk na je laatste werkdag aan, uiterlijk 1 week daarna.

Zoek op tijd zelf een nieuwe baan. In bepaalde sectoren is nu juist wél veel werk, denk bijvoorbeeld aan de zorg, voedselvoorziening, logistiek en bezorgdiensten.

Ben je werkloos en heb je geen recht op een WW uitkering? Kom dan naar het Jongerenloket. Samen bekijken we jouw financiële situatie en of je in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering.

Kan je rekeningen niet meer betalen of heb je al schulden? Laat schulden niet groter worden. Je kan bij het Jongerenloket terecht voor schuldhulp, alle Rotterdamse jongeren met geldzorgen helpen we vanuit het Perspectiefpact.

Voor ondernemers en ZZP ‘ers zijn er aparte regelingen. Kijk op de pagina van het Regionaal Bureau Zelfstandigen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of op de website Ondernemen 010 voor andere regelingen.

Contactinformatie

 • Je kunt het Jongerenloket bellen via 010 - 267 13 00 of mail naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Zie je de knop ‘chat online’ bovenaan deze pagina staan, dan kan je ook met een medewerker van het jongerenloket chatten
 • De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur voor dingen die niet telefonisch geregeld kunnen worden, zoals post ophalen of documenten inleveren en aanvraag voor bijzondere bijstand
 • Dak- of thuisloze jongeren kunnen langskomen bij het inloopspreekuur Centraal Onthaal Jongeren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Ben je acuut dakloos en heb je vanavond geen slaapplek? Dan ben je ook welkom na het inloopspreekuur, tussen 13.00 en 16.30 uur.

Over het Jongerenloket

Is naar school gaan of werk vinden bijvoorbeeld lastig voor je? Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit? Dan ben je van 18 tot en met 26 jaar welkom bij het Jongerenloket. Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Ben je dak of thuisloos, 18 tot en met 22 jaar en lukt het je niet om zelfstandig je problemen op te lossen? Ook dan ben je welkom bij het Jongerenloket.

Kijk hieronder welke situatie voor jou van toepassing is

 • Dan krijg je een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek! De medewerker van het Jongerenloket belt jou op het afgesproken tijdstip.
 • Aan het einde van het gesprek krijg je informatie over het vervolg.
 • Dat kan inhouden dat je formulieren digitaal in moet vullen.

Geef dat dan aan bij de intaker van het Jongerenloket. Die maakt dan een afspraak voor je op een van de locaties.

Alle trajecten van de verschillende aanbieders zijn weer gestart. Zij houden hierbij rekening met de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Heb je deze informatie in een andere taal nodig?

 1. Are you here for the first time?

  • You will receive an invitation for an interview over the phone. A Jongerenloket employee will call you at the agreed time.

  • At the end of the conversation they will explain how we will proceed.

  • This may include filling in some digital forms.

 2. If you have no access to digital resources, please state this to the Jongerenloket employee during your intake.
  They will schedule an appointment for you at one of our locations.

Waxaa jira tallaabooyin culus oo la soo dejiyey si looga hortago sii fiditaanka fiiruska corona-da. Wuu sii furnaanayaa Jongerenloket, laakiin adeega aan fidino ayaa wax bedelayaa.

Taasi waxey micnaheeda tahay shaqaalaha Jongerenloket ay ilaa intii suura gal ah taleefoon ahaan, wada hadal muuqaal ahaan iyo e-mail ahaan kula hadlayaan ay kuu caawinaayaan.

 1. Ma markii ugu horeysey aad imaado?

  • Markaa waxaa laguu sameynayaa ballan taleefoonka ah oo wadhadalka koowaad! Shaqaale ka socda Jongerenloket ayaa ku soo wacaaya waqtiga ballanta.
   Dhamaadka wadahadalka waxaa warbixin lagaa siinayaa sida wax u socon doonaan.

  • Taasi waxey noqon kartaa foomam aad dijital aad ku buuxineyso.

 2. Hadii aadan dijital ku shaqeyn karin? Markaa u sheeg qofka wadahadalka koowaad kula sameynaaya ee Jongerenloket.

تم الإعلان عن إجراءات صارمة لوقف انتشار فيروس كورونا. يبقى شباك الشباب مفتوحا ولكنه يعدل تقديم الخدمة.

يعني ذلك أن موظفي شباب الشبابب سوف يتحدثون معك ويساعدوك عبر الهاتف والمحادثات الصورية والبريد الإلكتروني بقدر الإمكان.

 

1. هل تأتي لأول مرة؟

- تتلقى عندئذ دعوة لقابلة أولية هاتفية! يتصل موظف شباك الشباب بك هاتفيا في الوقت المتفق عليه.

- تحصل على معلومات حول المتابعة في نهاية المكالمة.

- يمكن أن يعني ذلك أنك يجب أن تملأ الاستمارات رقميا.

 

2. إذا كنت لا تستطيع العمل رقميا

- أبلغ عندئذ بذلك لمجري المقابلة من شباك الشباب.

- وسيقوم عندئذ بعمل موعد لأجلك في احد المواقع.

ምስፍሕፋሕ ናይ ኮሮና ቫይረስ ንምክልኻል ጥብቂ ዝኾኑ ስጉምቲታት ክውሰዱ ብወግዒ ተሓቢሩ ኣሎ። ሰደቓ-መንእሰያት ማለት ዩንገረንሎኬት ክፉት ኮይኑ ክቕጽል እዩ፣ እንተኾነ ግን ነቶም ምሃብ ኣገልግሎታት ምትዕርራይ ክግበረሎም እዩ።

እዚ ማለት ሰራሕተኛታት ናይ ሰደቓ-መንእሰያት ማለት ዩንገረንሎኬት ብዝተኻእለ መጠን ዝበዝሕ ብመንገዲ ተሌፎን፣ ዝርርባት ጻውዒት-ቪድዮን ብመንገዲ ኢ-መይልን ከዘራርብኹምን ክሕግዝኹምን እዮም። 

 

1.         ንመጀመርያ ግዜ ዲኹም ትመጹ ዘለኹም?

-           ስለዚ ብተሌፎን ናይ ምቕባል ዝርርብ ንኽትገብሩ፣ ሓደ ናይ ዕድመ ደብዳቤ ክትቕበሉ ኢኹም! ሰራሕተኛ ናይ ሰደቓ-መንእሰያት ማለት ዩንገረንሎኬት፣ ኣብቲ ቆጸራ ዝተገብረሉ ግዜ ክድውለልኩም እዩ።

-           ኣብ መወዳእታ ናይቲ ዝርርብ ድማ ብዛዕባ እቲ ዝስዕብ ስጉምቲ ዝምልከት ሓበሬታ ክትቕበሉ ኢኹም። 

-           እዚ ማለት ኸኣ ንስኹም ብኢንተርኔት ዲጂታላዊ ፎርምታት ክትመልኡ ኣለኩም ማለት ክኸውን ይኽእል እዩ።

 

2.         ብናይ ኢንተርኔት ዲጂታላዊ ኣገባብ ንምስራሕ ኣይትኽእሉን ዲኹም?

-           ስለዚ ብዛዕባ እዚ ነቲ ናይ ሰደቓ-መንእሰያት ማለት ዩንገረንሎኬት ናይ ምቕባል ዝርርብ ዘካይድ ሰብ ሓብርዎ።

-           ንሱ ኸኣ ኣብ ሓደ ካብቶም ቦታታት ቆጸራ ክገብረልኩም እዩ።

Zodra de verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan weer voorbij zijn lees je dat op deze pagina.

Heb je geen slaapplek, ook niet binnen je netwerk? Heb je beschermd- of begeleid wonen nodig? Kijk dan op de pagina Dak- en thuisloos waar je naartoe kunt.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenloket. Heb je schulden en lukt het je niet deze zelf af te lossen? Dan kun je misschien geholpen worden vanuit het Perspectieffonds.

Bij psychische klachten geeft het Jongerenloket advies welke zorgaanbieder bij je past. Je kunt ook aangeven voor welke zorgaanbieder jij kiest. Via onderstaande links vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen. Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.

Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen bij het Jongerenloket. Hoe dit werkt lees je op de pagina uitkering jongeren.

Wil je een opleiding volgen of heb je vragen over bijvoorbeeld school, verzuim, leerplicht of toelatingseisen voor hbo/vo, neem dan contact op met het Jongerenloket. Je kunt ook kijken op onderstaande links.

Je wilt gaan werken. Maar bij welk bedrijf? En in welke functie? Het Jongerenloket kan jou wellicht adviseren, waarbij het draait om de volgende 3 vragen:

 1. Wat wil je?
  Misschien heb je al een leuke vacature gezien maar weet je niet goed hoe je moet reageren. Bij het Jongerenloket adviseren onze medewerkers jou over het schrijven van brieven en over hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.
 2. Wat kun je?
  Voordat jij mag komen werken, willen werkgevers weten wat jou zo'n goede medewerker maakt. Bij het Jongerenloket brengen wij samen jouw kwaliteiten, ervaring en kennis in kaart, zodat jijzelf een uitstekend cv kunt opstellen.
 3. Welke banen zijn er?
  Niet altijd zijn de banen die jij wilt en kunt beschikbaar. Of er zijn vacatures waarbij andere kandidaten meer ervaring of opleiding hebben dan jij. Gelukkig zijn er nog meer banen. Veel werkgevers vragen aan het Jongerenloket om kandidaten. Ook om een jongere zoals jij. Kom langs en bespreek wat de mogelijkheden voor je zijn.

Vragen aan het Jongerenloket

Twijfel je of het Jongerenloket de goede plek is voor jouw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet je in een paar klikken waar je het beste jouw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Meer informatie

Wil je contact met het Jongerenloket of wil je een afspraak maken? Kijk dan op de contactpagina van het Jongerenloket voor de mogelijkheden. Of bel naar 010 - 267 13 00.