Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 13 min

Vind uw zorgaanbieder

De gemeente heeft afspraken met de zorgaanbieders over welke ondersteuning ze leveren. Vind de zorgaanbieder in uw gebied en voor uw situatie.

In een aantal situaties kunt u een voorkeur aangeven voor een zorgaanbieder. De gemeente beslist uiteindelijk welke zorgaanbieder u ondersteuning gaat leveren. Per situatie is dit aangegeven. De gemeente heeft met de zorgaanbieders afgesproken welke zorg ze leveren. De soort en hoeveelheid zorg is op maat. Daarom noemen we het maatwerkvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning of dagbesteding.

Zorgaanbieder voor uw situatie

Wilt u weten bij welke zorgaanbieder u terecht kunt? Klik dan op de situatie of groep waarvan u denkt dat deze het beste bij u past. Een medewerker van de gemeente kan u ondersteunen bij het kiezen van een zorgaanbieder tijdens het gesprek dat u met deze medewerker voert.

Nog geen indicatie?

U komt in aanmerking voor een maatwerkvoorziening als u deze nodig heeft. U kunt hiervoor contact opnemen via de pagina zorgdichtbij of de pagina Vraagwijzer. Eerst gaan we na welke mogelijkheden u zelf heeft. Wat kunt u op eigen kracht? Kunnen personen uit uw sociale netwerk (familie, vrienden) bijspringen?  Als niemand uit de omgeving u (helemaal) kan helpen, dan kunt u een aanvraag voor ondersteuning indienen bij de gemeente.

Zorgaanbieders

Overstappen zorgaanbieder

Heeft u al zorg en wilt u overstappen naar een andere zorgaanbieder? Als u zorg krijgt via een zorgaanbieder van de gemeente (zorg in natura), dan kunt u kiezen uit alle zorgaanbieders die door de gemeente zijn gecontracteerd in uw gebied en passen bij uw situatie.

Heeft u al zorg en wilt u overstappen?

U kunt uw wijziging doorgeven door het invullen van het aanvraagformulier. U kunt ook langsgaan bij een Vraagwijzer.

Wat heeft u nodig om over te stappen?

Om over te stappen zijn twee zaken nodig:

  • uw burgerservicenummer (BSN)
  • de reden waarom u wilt overstappen.

Is uw verzoek om over te stappen binnen bij de gemeente? Dan krijgt u een gesprek met een medewerker van de gemeente. Hij/zij bespreekt met u de overstap. U kunt maximaal 1 keer per jaar overstappen naar een andere zorgaanbieder. Het is dan ook belangrijk dat u zeker bent van uw keuze.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan naar 14 010.