Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

VGZ Rotterdampakket

De gemeente Rotterdam en VGZ bieden ook in 2023 het VGZ Rotterdampakket aan. Een complete zorgverzekering met korting en extra vergoedingen voor alle Rotterdammers. Mensen met een lager gezinsinkomen krijgen extra voordeel.

Bekijk de video hieronder:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Contact

  • U kunt de klantenservice van VGZ bellen via 0800 401 01 05. De openingstijden van de klantenservice van VGZ zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.
  • In het centrum en Feijenoord kunt u uw vragen direct aan een medewerker stellen.

Preventiebudget

Als u verzekerd bent met het Rotterdampakket, kunt u gebruik maken van een preventiebudget. Dit kunt u inzetten voor trainingen zoals bijvoorbeeld 'Omgaan met stress', om weer te gaan bewegen met BeweegPlus of voor slaaptherapie.

VGZ regelt de betaling direct met de aanbieders van deze trainingen. U krijgt dus zelf geen rekeningen. En er zijn verder geen extra kosten als u mee wilt doen.

Is uw gezinsinkomen lager dan 130% van het wettelijk minimumloon?

  • Iedereen is welkom. Ook als u zorg ontvangt of zorg nodig heeft.
  • U maakt gebruik van alle voordelen.
  • De gemeente Rotterdam betaalt € 11 per maand mee aan de premie. Deze premiebijdrage ontvangt u niet zelf maar wordt verrekend met de premie.
  • U ontvangt bijna nooit rekeningen. VGZ betaalt de kosten meestal rechtstreeks.
  • Het eigen risico is € 50 in plaats van € 385 per persoon. De overige € 335 is meeverzekerd en opgenomen in de maandelijkse premie.
    Let op: de maandpremie is hierdoor hoger, maar u heeft, behalve de € 50, geen extra kosten. Eigen bijdragen zijn dus ook vergoed.
  • De premie voor het VGZ Rotterdampakket (na verrekening van de premiekorting) in 2023 is € 207,40 per maand.

Meer informatie

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk dan op vgz.nl/rotterdam. Link opent een externe pagina. Of bel de klantenservice van VGZ. Het telefoonnummer is 0800 401 01 05. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur.