Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

VGZ Rotterdampakket

De gemeente Rotterdam en VGZ bieden ook in 2024 het VGZ Rotterdampakket aan. Een complete zorgverzekering met korting en extra vergoedingen voor alle Rotterdammers. Mensen met een lager gezinsinkomen krijgen extra voordeel. Voor gezondere Rotterdammers is er het VGZ Rotterdampakket Compact. Hieronder leest u er meer over.

Bekijk de video hieronder:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Contact

 • U kunt de klantenservice van VGZ bellen via 0800 401 01 05. De openingstijden van de klantenservice van VGZ zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.
 • In het centrum en Feijenoord kunt u uw vragen direct aan een medewerker stellen.

Preventiebudget

Als u verzekerd bent met het Rotterdampakket, kunt u gebruik maken van een preventiebudget. Dit kunt u inzetten voor trainingen zoals bijvoorbeeld 'Omgaan met stress', om weer te gaan bewegen met BeweegPlus of voor slaaptherapie.

VGZ regelt de betaling direct met de aanbieders van deze trainingen. U krijgt dus zelf geen rekeningen. En er zijn verder geen extra kosten als u mee wilt doen.

Is uw gezinsinkomen lager dan € 2.805 per maand en heeft u vaak zorg nodig?

Dan is het Rotterdampakket voor u bedoeld.

 • Iedereen is welkom. Ook als u al zorg ontvangt of zorg nodig heeft.
 • U maakt gebruik van alle voordelen. Zoals:
  • Geen eigen bijdragen en vergoeding van de eigen bijdrage die u voor Wmo-zorg van de gemeente moet betalen. 
  • En er zijn ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, diëtiste en ergotherapie.
 • De gemeente Rotterdam betaalt € 11 per maand mee aan de premie. Deze premiebijdrage ontvangt u niet zelf maar wordt verrekend met de premie.
 • U ontvangt bijna nooit rekeningen. VGZ betaalt de kosten meestal rechtstreeks.
 • Het eigen risico is € 50 in plaats van € 385 per persoon. De overige € 335 is meeverzekerd en opgenomen in de maandelijkse premie.
  Let op: de maandpremie is hierdoor hoger, maar u heeft, behalve de € 50, geen extra kosten. Eigen bijdragen zijn dus ook vergoed.
 • De premie voor het VGZ Rotterdampakket (na verrekening van de premiekorting) in 2024 is € 215,10 per maand.

VGZ Rotterdam Compact

Voor Rotterdammers die weinig zorg nodig hebben is er het VGZ Rotterdampakket Compact. Dit pakket heeft lagere vergoedingen dan het VGZ Rotterdampakket.  De premie is € 173,95 per maand. U betaalt € 385 eigen risico per jaar en de gemeente betaalt niet mee aan uw premie.

Zorgtoeslag in 2024

U hebt misschien ook recht op zorgtoeslag. Dit is een bijdrage aan de zorgkosten zoals de premie voor uw zorgverzekering. Alleenstaanden krijgen maximaal € 127 per maand. Een gezin krijgt maximaal € 218 per maand. U vraagt de zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst. Kijk hiervoor op www.belastingdienst.nl. Link opent een externe pagina. Klik op 'toeslagen' en dan op 'zorgtoeslag'.

Meer informatie

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk dan op vgz.nl/rotterdam. Link opent een externe pagina. Of bel de klantenservice van VGZ. Het telefoonnummer is 0800 401 01 05. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur.