Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 11 min

Garantiebaan

De gemeente Rotterdam werkt met bedrijven samen om werkplekken te creëren voor mensen met mentale, fysieke of sociale problemen. Er zijn verschillende voorzieningen beschikbaar, voor zowel werknemers als werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan extra ondersteuning op de werkvloer of hulp bij het aanpassen van een werkplek. Op deze pagina staan de voorzieningen vermeld die de gemeente werkgevers kan bieden.

Als u aan het werk wilt, maar wordt belemmerd door mentale, fysieke of sociale problemen, kunt u hulp krijgen van de gemeente. Op de pagina Werkvoorzieningen vindt u de voorzieningen die de gemeente u kan bieden. 

Heeft u vragen over één van de onderwerpen of wilt u uw situatie bespreken? Neem dan contact met ons op.

Voor werkgevers

De gemeente Rotterdam helpt bedrijven bij het toegankelijk maken van werkplekken voor mensen met een (arbeids-)beperking. Soms is daar ondersteuning bij nodig, bijvoorbeeld jobcoaching of loonkostensubsidie. Om passende werkplekken te creëren in uw bedrijf, heeft de gemeente verschillende voorzieningen beschikbaar.

Vaak kijkt de gemeente al samen met een werkgever of werknemer naar de voorzieningen die zij nodig hebben. Bijvoorbeeld naar aanpassingen op de werkplek, of een tegemoetkoming in het woon-werkverkeer. Als u een beroep wilt doen op één van de voorzieningen, kunt u ook zelf een aanvraag indienen.

Een garantiebaan bij uw bedrijf

Mensen die door een fysieke of mentale beperking niet een wettelijk minimumloon kunnen verdienen, komen in aanmerking voor een garantiebaan. Het gaat om werkplekken bij reguliere werkgevers, waarbij extra hulp of ondersteuning wordt geboden. Daarbij zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar, zodat u een passende werkplek kunt creëren. De mogelijkheden in uw bedrijf kunt u bespreken met de participatieadviseurs van het WerkgeversServicepunt Rijnmond.

De volgende voorzieningen kunnen worden ingezet:

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de participatieadviseurs van het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSP Rijnmond):