Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Crooswijkseweg

Eind 2021 is Paul Vermeij aan de slag gegaan als 'straatmaker' op de Crooswijkseweg. Hij is door wijkmanager Saskia Hak gevraagd om met huidige winkeliers en ondernemers te bespreken wat goed gaat en wat beter kan.

Het doel is om samen aan de slag te gaan om de Crooswijkseweg het sfeervolle, levendige hart van de wijk te maken dat de bewoners en ondernemers verdienen. Gedacht kan worden aan het aanpakken van onderhoud, het oprichten van een BIZ, het organiseren van een braderie of het gezamenlijk aanleggen van groen of oprichten van een schoonmaakbende.  Het is goed in Crooswijk; en samen maken we het nog beter!

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Ondernemers op de Crooswijkseweg

De diversiteit van de Crooswijkseweg valt Paul op: 'Er zijn ondernemers zoals Joop Voerman die er al ruim dertig jaar zitten; en nieuwe ondernemers die net hun deuren hebben geopend, zoals Bhaggoe's indoor wojo.'

De Crooswijkseweg is een zogenaamde 'dorpsstraat'. Een straat die veilig en schoon is, waar buurtbewoners graag komen voor hun dagelijkse boodschappen. 'De gemeente heeft plannen hoe ze dit willen bereiken en de ondernemers hebben wensen', aldus Paul Vermeij. 'Ik probeer ervoor te zorgen dat die op elkaar afgestemd worden.' In oktober en november 2021 ging Paul in gesprek met de ondernemers.

Zelf een goed idee?

Heeft u zelf ideeën voor de Crooswijkseweg? U wilt bijvoorbeeld kerstverlichting ophangen, een evenement organiseren of bijdragen aan de leefbaarheid van de Crooswijkseweg, of u wilt graag aansluiten bij een BIZ? Neem dan contact op met Paul via paul@alocus.nl. Link opent een externe pagina.

Bent u een bewoner van de Crooswijkseweg of omgeving en heeft u een goed idee voor de buurt? Neem dan contact op met de wijknetwerker via 14 010 of kijk op de pagina Crooswijk.

Over 'straatmaker' Paul Vermeij

Paul Vermeij heeft zelf veel ervaring in de detailhandel. In een interview vertelt hij hoe hij ooit is begonnen als chauffeur op een SRV wagen (rijdende kruidenier). Later is hij aan de slag gegaan als werknemer en winkelmanager bij de Marskramer, manager bij Blokker en Hornbach tot en met directeur van de Mediamarkt in Rotterdam centrum. Hij is twintig jaar betrokken geweest als manager bij drie vestigingen van de Mediamarkt.

Paul gaat in het vierde kwartaal van 2021 onderzoeken hoe de Crooswijkseweg beter kan functioneren als dorpsstraat; en hart van de wijk. U kunt contact opnemen met Paul via paul@alocus.nl. Link opent een externe pagina.

Wijkmanager Saskia Hak

Als wijkmanager is Saskia Hak verantwoordelijk voor de wijkdoelen die in de Wijkagenda worden benoemd: wat is er nodig voor de wijk en wat is de ambitie voor de komende jaren? Saskia heeft Paul gevraagd om samen met ondernemers te ontdekken wat er goed gaat en nog beter kan op de Crooswijkseweg.

Heeft u een vraag aan Saskia Hak? Dan kunt u haar mailen op smg.hak@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.