Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Agniesebuurt Provenierswijk

De Agniesebuurt en Provenierswijk zijn heel divers en in beide wijken wonen zeer betrokken inwoners.

De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijken van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Groepsfoto Wijkraad Agniesebuurt Provenierswijk. Foto Eric Fecken.
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Voorzieningen en contact

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:
•    Bel met het gemeentelijke informatienummer 14010 of ga naar de pagina Melding, vraag of klacht. Link opent een externe pagina, hier kunt u ook een compliment achterlaten.
•    Wilt u iets regelen bij de gemeente? Ga naar Mijn Loket. Link opent een externe pagina
•    U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, of per brief: Wijkraad Agniesebuurt-Provenierswijk, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam