Samen houden we de stad schoon
Gepubliceerd op: 09-04-2020
Geprint op: 16-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/tips-van-vivi/
Ga naar de hoofdinhoud

De medewerkers van de gemeente werken hard om het afval op te ruimen en de stad schoon te houden. Kijk naar deze tips en help de medewerkers!

Op dit moment zijn meer mensen thuis door de coronamaatregelen en dat betekent dat er meer huisvuil is voor de afvalcontainers. De medewerkers van de gemeente zijn hard aan het werk om alle containers op tijd te legen zodat u uw afval kwijt kunt. Er zijn weer meer mensen op straat en regelmatig gooien ze afval zoals blikjes, flesjes en snoepverpakkingen op straat. Zwerfafval is lastig voor de reinigers van de gemeente om op te ruimen.

Video 'Tips van Vivi over huisvuil' (april 2020)

Tips

Help de vuilnismannen, -vrouwen en reinigers van de gemeente om de stad schoon te houden:

  • Gooi huishoudelijk afval in de container en zet het er niet naast. Als er afval naast de container staat kost dit ons veel tijd en werk om op te ruimen.
  • Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de afvalbakken en niet op straat! Het gaat door de wijk zwerven en belandt vaak in het water.
  • Gooi het afval in de juiste afvalcontainer. Maak gebruik van de papier-, glas- en textielcontainers.
  • Maak kartonnen dozen kleiner en plat zodat de papiercontainers minder snel vol raken.
  • Is de afvalcontainer vol? Loop naar een andere container een straatje/eindje verderop of neem het afval weer mee naar huis en wacht tot de bak geleegd is. Voor een overzicht van de containers kijk op de pagina Plattegrond wijkcontainers.
  • Heeft u grofvuil of (kapotte) spullen die niet in de container passen of horen? Of bent u aan het klussen en heeft u klusafval? Zet dit niet op straat maar breng het gratis naar een milieupark. Let op: de milieuparken zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Rotterdam, hier wordt extra op gecontroleerd. Neemt u uw identiteitsbewijs mee!
  • Lukt het niet uw grofvuil weg te brengen, dan kunt u het gratis op laten halen. Let op: houd rekening met extra wachttijd om grofvuil op te laten halen. U kunt online een afspraak maken of bellen met 14 010 om een afspraak te maken.

Helpt u mee? Samen houden we onze stad schoon want buiten is van ons allemaal!

Meer informatie

Kijk voor het ophalen of scheiden van afval op de webpagina over afval. Op de webpagina van de milieuparken vindt u meer informatie over maatregelen rondom het coronavirus.