Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Schone en veilige wijk

Meer veiligheid in uw straat, de wijk en onze de stad: bewoners en gemeente zijn er samen verantwoordelijk voor. Door de ogen open te houden, elkaar aan te spreken en met de gemeente mee te denken over onveilige verkeerssituaties.

Kijk hieronder hoe u kunt helpen de veiligheid in uw wijk te vergroten.

MeldR

Is de afvalbak niet geleegd? Ziet u losliggende stoeptegels? Gebruik de MeldR-app om dit te melden. Met deze app maakt u een foto van de situatie, omschrijft u het probleem en stuurt u de melding direct naar Stadsbeheer. Zij gaan ermee aan de slag en voor u het weet is het geregeld. Download de app.

Buurtpreventieteams

Loop met andere bewoners door de wijk en houd een paar keer per maand samen toezicht. Meld onveilige situaties aan de gemeente en de politie. Zo zorgen we samen voor een veilig Rotterdam. Loopt u mee?

Buurt Bestuurt

Als bewoner weet u precies wat er bij u in de buurt speelt. U kent de problemen dus en misschien ook wel de oplossingen. Met Buurt Bestuurt houdt u samen met de politie en de gemeente uw buurt veilig, schoon en leefbaar.

Meldingen buitenruimte

Is er op straat of in het groen iets kapot of vuil? U kunt hiervan een melding maken bij de gemeente. Dit geldt ook bij wateroverlast of rioolverstopping.